Izvor: Kurir arhiva vesti 20.02.2016

Porodice Ubijenih Srba U Libiji: Skrhani smo bolom, vest o pogibiji javili su nam Vučić i Dačić

Kurir 20.02.2016
Porodice Jovice Stepića i Slađane Stanković, otetih Srba ubijenih u američkom vazdušnom napadu u Libiji, i njihovi najbliži su rekli da su ih pre deset sati zvali i premijer i ministar spoljnih poslova. "Rekli su mi da je ta zgrada bombardovana i da… »

Zamena Za Gašiča: Zoran Đorđević predložen za novog ministra odbrane

Kurir 20.02.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predložio je danas Skupštini Srbije da za ministra odbrane bude izabran Zoran Đordjević, dosadašnji državni sekretar u tom ministarstvu, saopšteno je večeras iz vlade. BEOGRAD - Novi ministar odbrane… »

Pentagon: Još procenjujemo rezultate udara! Oglasićemo se kad bude bilo prikladno!

Kurir 20.02.2016
Pentagon se još nije oglasio o pogibiji dvoje otetih Srba u vazdušnom udaru na uporište ID u Sabrati jer "procenjuje rezultate napada", navodi "Libija Herald". "Još procenjujemo razultate udara i izdaćemo saopštenje ukoliko i kada to bude… »

Britanci Izlaze Na Referendum: 23. juna će odlučiti da li ostaju u EU

Kurir 20.02.2016
Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je nakon današnjeg sastanka kabineta da će se referendum o ostanku Britanije u Evropskoj uniji održati 23. juna. Kameron je izjavio da se njegov kabinet složio da na referendumu podrži ostanak Britanije u… »

Vučić: Ponašaću se u najboljem interesu Srbije

Kurir 20.02.2016
BEOGRAD - Predsedik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije spreman da zaoštrava i kvari odnose sa SAD, jer su nam oni potrebni kao prijatelji i partneri, a ne kao neprijatelji, te će se zato ponašati ozbiljno i odgovorno, u najbojem… »

(Video) CRNO-BELI SKINULI KRUNU VEČITOM RIVALU: Partizan pobedio Zvezdu za finale Kupa Koraća

Kurir 20.02.2016
Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u niškom "Čairu" u polufinalu Kupa Radivoja Koraća - 68:60 (17:13, 16:12, 19:14, 16:21). Crno-beli će se sutra u borbi za trofej sastati sa Megom, koja je ranije danas lako pobedila Metalac. Dakle, Kup… »

Nikolić: Dati ista prava ljudstvu ruskog centra u Nišu kao pripadnicima NATO!

Kurir 20.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da bi sporazum kojim bi ljudstvo Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu steklo ista prava i obaveze kao i pripadnici NATO na teritoriji Srbije, mogao da bude potpisan tokom posete predsednika Vlade… »

Uhapšen Muškarac (65) Zbog Iznude: Od žrtve tražio 600.000 evra

Kurir 20.02.2016
BEOGRAD - U akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšen je I. Š. (65), koji se tereti da je od oštećenog zahtevao isplatu od 600.000 evra, dovodeći ga u zabludu da se protiv njega očekuje pokretanje krivičnog postupka za krivično… »

Podele Među Liderima: SAD, Britanija i Francuska odbacile ruski nacrt rezolucije o Siriji

Kurir 20.02.2016
Rusija je podelila članicama Saveta bezbednosti UN nacrt rezolucije kojim se poziva na zaustavljanje bilo kakvih akcija kojima se podriva suverenitet i teritorijalni integritet Sirije i ometa proces mirovnih pregovora. Međutim, SAD, Francuska i Velika… »

Nikolić: Zašto sam potpisao Zakon o potvrđivanju sporazuma sa NATO

Kurir 20.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić napisao je autorski tekst povodom potpisivanja Zakon o potvrđivanju Sporazuma sa NATO. Nikolić u tekstu, između ostalog, navodi da taj sporazum nije u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije. Autorski tekst… »