Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 20.02.2016

Libija: Ubijeni službenici srpske ambasade

Moj Novi Sad 20.02.2016
Dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji, koji su oteti u novembru, poginuli su u američkim vazdušnim napadima na baze Islamske države u Libiji, a čeka se zvanična potvrda libijskih organa i identifikacija, izjavio je danas šef srpske diplomatije… »

Akcija pešačenja sutra od Čardaka do Popovice

Moj Novi Sad 20.02.2016
Planinarsko smučarsko društvo "Železničar" iz Novog Sada u nedelju 21. februara organizuje redovnu akciju "Pešačimo u prirodi". Planirana staza je: Čardak - Širine - Paragovo - Popovica. Polazak je zakazan za 8.35 časova, redovnom autobuskom… »

Od ponedeljka crteži renomiranih domaćih autorki u Kulturnom centru

Moj Novi Sad 20.02.2016
U ponedeljak, 22. februara, u Kulturnom centru Novog Sada otvaraju ste dve izložbe crteža i prostornih instalacija čije su autorke novosađanka Monika Sigeti i kragujevčanka Katarina Nedeljković. Multimedijalni radovi Katarine Nedeljković biže… »

U petak naučno-popularno predavanje o globalnom zagrevanju i hlađenju

Moj Novi Sad 20.02.2016
U okviru ciklusa naučno-popularnih predavanja „Oči u oči sa naukom“ Kulturni centar Novog Sada organizuje predavanje o globalnom zagrevanju i hlađenju. Predavanje „Globalno hlađenje i globalno zagrevanje – vulkani i lednici“ biće održano… »

Predsednik Tomislav Nikolić: Zašto sam potpisao Zakon o NATO

Moj Novi Sad 20.02.2016
Zakon o potvrđivanju Sporazuma sa NATO nije u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije. Autorski tekst predsednika Republike Srbije prenosen je u celosti. Nakon što je Skupština gotovo jednoglasno usvojila Predlog Zakona o potvrđivanju Sporazuma… »

U Subotici uskoro tabla na jezicima izbeglica

Moj Novi Sad 20.02.2016
Državni sekretar u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja Nenad Ivanišević izjavio je da će na putu koji vodi do prostora stare Ciglane gde su smeštene izbeglice u Subotici, biti postavljena tabla na jezicima migranata na kojoj će biti navedena… »

Petnica sve popularnija među mladima

Moj Novi Sad 20.02.2016
Sve je više institucija iz regiona i sveta koje žele bliže da se upoznaju sa radom Petnice, saopšteno je iz te istraživačke stanice. Ovog vikenda Petnica će biti domaćin grupi od pedeset učenika i profesora iz srednjih škola iz Hrvatske… »

Novosadsko proleće od 15. marta na Spensu

Moj Novi Sad 20.02.2016
Od 15. do 19. marta ove godine, održaće se 26. "Novosadsko proleće" - jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada. Manifestacija se održava na prvom spratu SPC… »

Konferencija „Izrael - preduzetnička nacija, od pustinje do oaze“

Moj Novi Sad 20.02.2016
Konferencija „Izrael - preduzetnička nacija, od pustinje do oaze“ će se održati 25. februara 2016. godine, sa početkom u 18 časova, u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1, Novi Sad. Konferenciju organizuju udruženje Biznisnova – centar za… »

Dečije opere u gimnaziji Laza Kostić

Moj Novi Sad 20.02.2016
U Gimnaziji "Laza Kostić" u nedelju 21. februara biće izvedene dečje opere "Ježeva kućica" i "Medvedova ženidba" biće izvedene u nedelju, 21. februara u Gimnaziji "Laza Kostić". Predstave će početi u 11:15 časova.… »