Izvor: N1 Info arhiva vesti 20.02.2016

Vučić: Potvrđeno da su srpske diplomate ubijene

N1 Info 20.02.2016
Potvrđeno je zvanično da su dvoje srpskih državljana, Slađana Stanković i Jovica Stepić, ubijeni u gradu Sabrata, u Libiji, rekao je premijer Aleksandar Vučić. On je dodao da smatra da se otmica nije dogodila slučajno. Potvrđeno je na osnovu… »

Vučić zvanično predložio Đorđevića za ministra odbrane

N1 Info 20.02.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predložio je u subotu Skupštini Srbije da za ministra odbrane bude izabran Zoran Đorđević, dosadašnji državni sekretar u tom ministarstvu, saopšteno je iz Vlade Srbije. Novi ministar odbrane obavljaće tu… »

Ambasada SAD izrazila saučešće porodicama stradalih u Libiji

N1 Info 20.02.2016
Ambasada SAD u Srbiji izrazila je duboko saučešće porodicama dvoje otetih srpskih državljana, Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su nastradali u Libiji. "Nakon što je čuo izveštaje medija, ambasador Kajl Skat je razgovarao sa premijerom… »

Kameron objavio: Referendum o EU 23. juna

N1 Info 20.02.2016
Britanija će glasati da li ostaje u EU ili ne u četvrtak, 23. juna, saopštio je britanski premijer Dejvid Kameron. Kameron je jutros objavio da će danas saopštiti datum održavanja referenduma, nakon sastanka Vlade. "Kabinet će razgovarati o novom… »

Preminuo Umberto Eko

N1 Info 20.02.2016
Italijanski književnik, filozof, esejista, lingvista Umberto Eko preminuo je u 85. godini. Umberto Eko je rođen 5. januara 1932. godine u Aleksandriji, u italijanskoj provinciji Pijemont. Radio je kao profesor semiotike na Univerzitetu u Bolonji. Bio je… »

Portparol Pentagona: Nije bilo pokazatelja da ima civila

N1 Info 20.02.2016
Oglasio se i Pentagon povodom smrti srpskih diplomata u vazdušnom napadu snaga SAD-a na kamp ISIS-a u Sabratu. „Videli smo izveštaje o tome da su dvoje srpskih talaca ubijeni u Libiji. U ovom trenutku nemamo informacije koje bi ukazivale da su njihove… »

Tuđmanova bista zamenila Tita u predsedništvu Hrvatske

N1 Info 20.02.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović obeležila je prvu godišnjicu mandata "Danom otvorenih vrata", a u sklopu proslave svečano je otkrivena bista prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, koja je postavljena mesto na kome je do pre godinu… »

Dodik: Hapšenje Pavlovića politički motivisano

N1 Info 20.02.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Bijeljini da je hapšenje vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića i troje njegovih saradnika bilo "politički motivisano" i usmereno na rušenje te banke. "Meni je veoma drago što se to nije… »

NASA: Rekordan broj prijava za astronaute - više od 18.000

N1 Info 20.02.2016
Američka svemirska agencija NASA saopštila je da je primila rekordan broj prijava za sledeću klasu astronauta - oko 18.300. Broj prijava za buduće astronaute znatno je veći od prethodnog rekorda od 8.000 koliko je bilo za prvu klasu astronauta za… »

Ljajić: Potcenjuju SDPS iako smo među pet najjačih stranaka

N1 Info 20.02.2016
Lider SDPS Rasim Ljajić izjavio je da stranka na čijem je čelu ima cilj da na predstojećim izborima ostvari ubedljivu pobedu koju niko neće moći da osporava, i kojim će ispuniti moralnu obavezu prema koalicionim partnerima jer ne želi nijedan… »