Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 20.02.2016

Intezina kupovina zgrade Delta holdinga sporna?

Nova ekonomija 20.02.2016
Delta Holding je kupila Banka Inteza 27.novembra 2015.godine Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak kako bi utvrdila da li je banka Inteza (Banca Intesa) narušila ili ugrozila konkurenciju na tržištu Srbije kupovinom zgrade kompanije… »

Rekordna prodaja francuskog šampanjca u 2015. godini

Nova ekonomija 20.02.2016
Prodaja šampanjca je prošle godine porasla na 4,75 milijardi evra Prodaja francuskog šampanjca je prošle godine porasla na rekordnih 4,75 milijardi evra zbog veće "žeđi" u inostranstvu za francuskim penušavim vinom, saopštilo je udruženje… »

EPS produžio rok za popust zbog kašnjenja računa

Nova ekonomija 20.02.2016
EPS pomerio rok za popust do kraja februara Elektroprivreda Srbije saopštila je da će građani koji redovno plaćaju račune za struju do 29. februara moći da ostvare pravo popusta od pet odsto. Kako je agenciji Beta rečeno u EPS-u, rok za… »

Srbin šef luksuznog plutajućeg hotela

Nova ekonomija 20.02.2016
Millennium ima sve što mogu da ponude najbolji hoteli Brod za krstarenje nazvan "Celebrity Millennium" ima sve što mogu da ponude najbolji hoteli, možda i više, a ovim plutajućim hotelom rukovodi Srbin. Za neke ljude, pomisao da budu zatvoreni na… »

Podstanar dužan, gazdi plene imovinu

Nova ekonomija 20.02.2016
Stanodavci će odsad plaćati sve kazne Kad izvršitelji zakucaju na vrata s rešenjem o dugu koji je napravio stanar koji se sa te adrese odselio pre pet godina, popisaće imovinu vlasnika stana. Bez obzira na to što nije odgovoran za dug, njegov greh… »

Rudari obustavili štrajk, država pokazala dobru volju

Nova ekonomija 20.02.2016
Rudari Resavice prekinuli protest Predsednik Sindikata radnika Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja (JP PEU) Resavica Nebojša Milenković, izjavio je Tanjugu, da je Glavni odbor sindikata doneo odluku o obustavljanju štrajka do 15. marta… »