Izvor: Novi magazin arhiva vesti 20.02.2016

Pentagon: Nejasne okolnosti pogibije srpskih državljana

Novi magazin 20.02.2016
"Mi smo videli izveštaje da je dvoje srpskih talaca ubijeno u Libiji. U ovom trenutku, mi nemamo informacije koje ukazuju da je njihova smrt rezultat udara koji su izvele američke snage na visokog zvaničnika Islamske države i na kamp za obuku ISIL u… »

Rnić: Utakmicu sa Zvezdom pamtićemo ceo život

Novi magazin 20.02.2016
"Za nas je ovo bila verovatno jedna od najvećih utakmica koju ćemo igrati. Zvezda je mnogo bolja i kvalitetnija. Za nas je ovo bila neka vrsta zabave i pamćenje za ceo život", rekao je Rnić novinarima u Nišu. Ekipa Smedereva je eliminisana posle… »

Zoran Ðorđević predložen za ministra odbrane

Novi magazin 20.02.2016
Novi ministar odbrane obavljaće ovu funkciju privremeno do formiranja nove Vlade, koje će uslediti po okončanju vanrednih parlamentarnih izbora, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Đorđević je rođen je u Beogradu 11. februara… »

Čepurin: Saučešće povodom pogibije srpskih državljana

Novi magazin 20.02.2016
Čepurin je saučešće i podršku uputio i porodicama Slađane Stanković i Jovice Stepića. „Duboko smo potreseni vešću o tragičnoj pogibiji u vazdušnom napadu u Libiji dvoje otetih službenika Ambasade Republike Srbije. Izražavam najiskrenije… »

Britanija: Ankete pokazuju 15 odsto veću podršku ostanku u EU

Novi magazin 20.02.2016
Anketu je na naslovnoj strani objavio list "Mejl on sandej", prenosi Rojters. Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je nakon današnjeg sastanka kabineta da će se referendum o ostanku Velike Britanije u Evropskoj uniji održati 23. juna. Kameron je… »

Moskva: SAD i NATO da odgovorno biraju mete vazdušnih napada

Novi magazin 20.02.2016
Ministarstvo je uputilo izraze najdubljeg saučešća porodicama službenika Ambasade Srbije u Libiji, Slađane Stanković i Jovice Stepića, za koje navodi da su ubijeni kao rezultat vazdušnog napada SAD na objekat u kojem su držani kao taoci Islamske… »

Preminuo italijanski pisac i filozof Umberto Eko

Novi magazin 20.02.2016
Eko, koji je bolovao od raka, umro je u svom domu, objavila je "Republika" na svom sajtu, navodeći da je "svet izgubio jednog od najvažnijih ljudi savremene kulture", dok je "Korijere dela sera" napisala da je preminuo "jedan od najslavnijih… »

Partizan izbacio Zvezdu iz Kupa

Novi magazin 20.02.2016
Partizan su do pobede predvodili Kevin Džons sa 19 poena i osam skokova, Džamar Vilson sa 16 i Edo Murić sa 11 poena. U ekipi Zvezde najefikasniji je bio Tarens Kinsi sa 22, Vasilije Micić postigao je 16, a Maik Cirbes 12 poena. Partizan će u finalu… »

Nikolić: Ruskom humanitarnom centru ista prava kao NATO

Novi magazin 20.02.2016
Taj sporazum, naveo je Nikolić, nije potpisan prilikom posete predsednika Vladimira Putina, ali bi vrlo lako moglo da se desi da kruna posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva bude i potpisivanje tog sporazuma. "S obzirom da smo vojno neutralni, to bi… »

Ðilas: Naša liga postaje važnija od ABA lige

Novi magazin 20.02.2016
"Ne želim ništa da prejudiciram, ali postoji mogućnost da se završnica regionalnog takmičenja pomeri za kraj sezone, ili dok ne definitivno ne bude poznato, da li će i koliko klubova iz tog takmicenja igrati u Evropi naredne sezone", rekao je Ðilas… »