Izvor: Press arhiva vesti 20.02.2016

Srpski državljani oteti u Libiji poginuli u vazdušnom napadu

Press 20.02.2016
Dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji, koji su oteti u novembru, najverovatnije su poginuli u američkim vazdušnim napadima na baze Islamske države u Libiji, potvrdio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačića i napomenuo da se čeka zvanična… »

Zvezda lako sa Smederevom, za finale protiv Partizana

Press 20.02.2016
Košarkaši Crvene zvezde očekivano su se plasirali u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su ubedljivo savladali Smederevo 89:44 (30:12, 17:12, 14:11, 28:9). Crveno-beli su od prvog minuta bili prejak rival za Smederevce i lagano prošli u… »

Radonjić: Povrede problem, maksimum za Partizan

Press 20.02.2016
Radonjić je čestitao je ekipi Smedereva na sjajnoj borbi i na svemu što su prethodnih dana uradili da, uprkos teškoj finansijskoj situaciji, doputuju u Niš i igru stave u prvi plan. "Njihova borba je najjači utisak, mnogo važniji od utakmice… »

Hapšenje zbog iznude novca

Press 20.02.2016
U akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšen je I. Š. (65), koji se tereti da je od oštećenog zahtevao isplatu od 600.000 evra, dovodeći ga u zabludu da se protiv njega očekuje pokretanje krivičnog postupka za krivično delo koje… »

Dragica Đurić selektor rukometašica Srbije

Press 20.02.2016
Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) imenovao je Dragicu Đurić za selektora ženskog nacionalnog tima. Kako se navodi u saopštenju RS S legendarni golman reprezentacije vodiće ekipu do juna, odnosno do kraja kvalifikacija za prvenstvo Evrope u… »

Vlada utvrdila nekoliko predloga zakona i izmena zakona

Press 20.02.2016
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici nekoliko predloga zakona i izmena i dopuna zakona. Usvojen je predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, kojim se uspostavlja efikasni mehanizam koji omogućava… »

Fotografija mesta napada na bazu ID gde su poginuli Srbi

Press 20.02.2016
Lokalne vlasti u Sabrati u Libiji objavile su danas fotografije mesta napada američkih aviona na kamp Islamske države u kojem su život izgubili i sprski državljani Jovica Stepić i Slađana Stanković. U napadima je stradalo više od 40 ljudi… »

Fišer: Evropa u blokadi zbog migrantske krize

Press 20.02.2016
Predsednik Austrije Hajnc Fišer, ocenio je da bi bili poželjni koraci za okončanje sankcija protiv Rusije i izrazio žaljenje što je Evropa, pre svega zbog izbegličke krize, u blokadi. Fišer je, austrijskom dnevniku „Forarlberger nahrihten“… »

Vesić: Pokušavamo da obezbedimo nova parking mesta u gradu

Press 20.02.2016
Stečeni su uslovi za rekonstrukciju garaže na Obilićevom vencu koja će imati više od 200 novih parking mesta, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić, ističući da je nedostatak parkinga jedan od najvećih problema u glavnom gradu. On je… »

Kina smenjuje šefa Komisije za HoV zbog stanja na berzama

Press 20.02.2016
Kina će smeniti šefa regulatornog tela za hartije od vrednosti, u pokušaju da uveri investitore u svetu da može efikasno da upravlja tržištima akcija koja su zahvaćena velikim previranjima u poslednje vreme. Predsednik kineske Komisije za hartije… »