Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 20.02.2016

Vučić predložio Zorana Đorđevića za ministra odbrane

RT Kragujevac 20.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić predložio je večeras dosadašnjeg državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Zorana Đorđevića za novog ministra odbrane. Đorđević će ovu funkciju obavljati privremeno do formiranja nove Vlade, koje će uslediti… »

Mere zapošljavanja za 131.000 lica

RT Kragujevac 20.02.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović potpisali su Sporazum o učinku za 2016. godinu. Vulin je posle potpisivanja rekao da Nacionalna služba za… »

Dualno obrazovanje daje rezultate

RT Kragujevac 20.02.2016
Politehnička škola sprovodi dve godine pilot program za obrazovanje učenika za zanimanje bravar-zavarivač. Program je podržala nemačka organizacija za tehničku pomoć i saradnju "GIZ" u okviru uvodjenja dualnog obrazovanja, odnosno nastave sa… »

Radnički remizirao sa splitskim POŠK-om

RT Kragujevac 20.02.2016
U derbiju začelja 15. kola regionalne Triglav vaterpolo lige, Radnički je na svom bazenu remizirao sa splitskim POŠK-om, rezultatom 7:7, u dramatičnoj završnici. U ekipi Radničkog najefikasniji igrač bio je Martinić, sa četiri pogotka, dok su u… »

Pečat umesto potpisa za OSI

RT Kragujevac 20.02.2016
Osobe sa invaliditetom koje zbog telesnog ili senzornog oštećenja nisu u mogućnosti da se potpišu, moći će da koriste pečat i tako ostvare svoje osnovno ljudsko pravo. Pečat će sadržati, prema dopuni Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa… »

Besplatni treninzi za decu obolelu od šećerne bolesti

RT Kragujevac 20.02.2016
Projekat '"Sportom protiv dijabetesa" tokom ove godine omogućiće deci oboleloj od šećerne bolesti da jednom nedeljno besplatne treninge, kako zbog značaja fizičke aktivnosti u prevenciji nastanka, tako i u kontroli ove bolesti. Petu godinu za redom… »

APR: Izveštaji samo u elektronskoj formi

RT Kragujevac 20.02.2016
Pravna lica će ubuduće sve finansijske i druge izveštaje za 2015. godinu moći da dostavljaju isključivo u elektronskoj formi, i ništa se više neće dostavljati u papirnom obliku, rečeno je na konferenciji za novinare Agencije za privredne… »

SG: Prijem za džez pevačicu Kristinu Zavaloni

RT Kragujevac 20.02.2016
U sali Knjaževsko srpskog teatra slavna italijanska džez pevačica Kristina Zavaloni, večeras će održati koncert. Ovo je njena prva poseta Srbiji i Kragujevcu, a tim povodom u Skupštini grada održan je svečani prijem. Dama koja svojim glasom… »

Novi broj Kragujevačkog čitališta

RT Kragujevac 20.02.2016
Novi broj Kragujevačkog čitališta predstavljen je u Narodnoj biblioteci Vuk Karadžić. U pitanju je publikacija koja se bavi temama iz bibliotečke delatnosti i rezultatima najnovijih istraživanja u toj oblasti. Na popularan način, blizak… »

Dve medalje za rvače Radničkog

RT Kragujevac 20.02.2016
Rvači Radničkog osvojili su dve medalje na prvom seniorskom kupu Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom. Boje Radničkog branili su Đorđe Pešut, koji je zauzeo drugo mesto, i Jovan Petrović, koji je bio treći. Trener Dragan Radojević zadovoljan je… »