Izvor: RTS arhiva vesti 20.02.2016

Dačić: Oteti srpski državljani u Libiji ubijeni u vazdušnim napadima SAD

RTS 20.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da još nije potvrđena informacija da su srpski državljani - vezista u srpskoj ambasadi u Libiji Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić, koji su oteti krajem prošle godine, ubijeni u vazdušnim… »

Zoran Đorđević predložen za ministra odbrane

RTS 20.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić predložio je Narodnoj skupštini da za novog ministra odbrane bude izabran Zoran Đorđević, dosadašnji državni sekretar tog ministarstva, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Novi ministar odbrane… »

Moskva poziva SAD i NATO da odgovorno biraju mete napada

RTS 20.02.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je SAD i druge zemlje članice NATO-a da pokažu odgovornost u odabiru ciljeva svojih vazdušnih napada kako bi izbegle civilne žrtve, izražavajući istovremeno i saučešće porodicama poginulih srpskih… »

Referendum o ostanku Britanije u EU 23. juna

RTS 20.02.2016
Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je nakon današnjeg sastanka kabineta da će se referendum o ostanku Velike Britanije u Evropskoj uniji održati 23. juna. Kameron je izjavio da se njegov kabinet složio da na referendumu podrži ostanak… »

Vučić: Pitam Amerikance da li su znali da se na toj lokaciji nalaze zatočeni Srbi

RTS 20.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je zvanično potvrđeno da su dvoje otetih srpskih državljana, Slađana Stanković i Jovica Stepić, ubijeni u Sabrati, u vazdušnim napadima američkih snaga koje su bombardovale položaje islamista. Ahmed Abaši… »

Preminuo pisac Umberto Eko

RTS 20.02.2016
Poznati italijanski pisac i filozof Umberto Eko preminuo je noćas u 85. godini, preneli su italijanski mediji. Eko, koji je bolovao od raka, umro je u svom domu, objavila je Republika na svom sajtu, navodeći da je „svet izgubio jednog od najvažnijih… »

Partizan u finalu Kupa posle rovovske borbe!

RTS 20.02.2016
Crvena zvezda – Partizan 60:68 (kraj). Partizan savladao favorizovanu Crvenu zvezdu i plasirao se u finale Kupa Radivoja Koraća. Snažna odbrana crno-belih i dobar ofanzivni skok odlučili pobednika. Košarkaši Mega Leksa, posle pobede nad Metalcem… »

DSS: Potpisati novi sporazum o statusu srpsko-ruskog humanitarnog centra

RTS 20.02.2016
Demokratska stranka Srbije pozdravila je najavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će biti potpisan novi sporazum sa Rusijom o statusu srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu. "To bi bila garancija neutralnosti Srbije i doprinelo bi… »

Hapšenje zbog iznude 600.000 evra

RTS 20.02.2016
U akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšen je muškarac, koji se tereti da je od oštećenog zahtevao isplatu od 600.000 evra, dovodeći ga u zabludu da se protiv njega očekuje pokretanje krivičnog postupka za krivično delo koje… »

Rusija žali zbog odbijanja nacrta rezolucije o Siriji

RTS 20.02.2016
Rusija je izrazila žaljenje zbog toga što je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija odbacio nacrt rezolucije o zaustavljanju turskih vojnih akcija u Siriji i poručila da će nastaviti da podržava vladine snage u borbi protiv terorista. Zapadne sile… »