Izvor: RTV arhiva vesti 20.02.2016

Libija: Srpski službenici poginuli u vazdušnom napadu SAD

RTV 20.02.2016
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zvanično potvrđeno da je u vazdušnim udarima u Libiji život izgubilo dvoje državljana Srbije - Slađana Stanković i Jovica Stepić, službenici ambasade Srbije u Libiji… »

Zoran Đorđević novi ministar odbrane

RTV 20.02.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić predložio je večeras Narodnoj skupštini da za novog ministra odbrane bude izabran Zoran Đorđević, dosadašnji državni sekretar tog ministarstva, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Novi… »

Referendum o ostanku Britanije u EU 23. juna

RTV 20.02.2016
LONDON - Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je nakon današnjeg sastanka kabineta da će se referendum o ostanku Britanije u Evropskoj uniji održati 23. juna. Kameron je izjavio da se njegov kabinet složio da na referendumu podrži ostanak… »

Rusija: SAD i NATO da odgovorno biraju mete vazdušnih napada

RTV 20.02.2016
MOSKVA - Moskva je danas pozvala SAD i druge zemlje članice NATO-a da pokažu odgovornost u odabiru ciljeva svojih vazdušnih napada kako bi izbegle civilne žrtve. "Pozivamo Sjedinjene Američke Države i druge zemlje članice NATO-a da budu odgovorne i… »

Preminuo Umberto Eko

RTV 20.02.2016
RIM - Italijanski pisac i filozof Umberto Eko preminuo je noćas u 84. godini, preneli su italijanski mediji. Eko, koji je bolovao od raka, umro je u svom domu, objavila je "Republika" na svom sajtu, navodeći da je "svet izgubio jednog od najvažnijih… »

DSS: Potpisati novi sporazum o statusu srpsko-ruskog humanitarnog centra

RTV 20.02.2016
BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) pozdravila je danas najavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će biti potpisan novi sporazum sa Rusijom o statusu srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu. "To bi bila garancija neutralnosti Srbije i… »

Uhapšen zbog pokušaja ubistva

RTV 20.02.2016
BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su L.T. (18) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je na beogradskom Trgu Slavija izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Sumnja se da je u popodnevnim satima… »

Odbačen ruski nacrt rezolucije o Siriji

RTV 20.02.2016
NJUJORK - Rusija je podelila članicama Saveta bezbednosti UN nacrt rezolucije kojim se poziva na zaustavljanje bilo kakvih akcija kojima se podriva suverenitet i teritorijalni integritet Sirije i ometa proces mirovnih pregovora, prenosi Tass. Međutim… »

Predsednik: Sporazum s NATO nije u suprotnosti s Ustavom

RTV 20.02.2016
BEOGRAD - Zakon o potvrđivanju Sporazuma sa NATO nije u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije, istakao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u autorskom tekstu za Novosti, obrazlažući zašto je potpisao taj zakon. "Zakonom se utvrđuju plan i… »

Protest ispred Predsedništva zbog NATO

RTV 20.02.2016
BEOGRAD - Više stotina građana protestovalo je danas ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu zbog potvrđivanja Sporazuma Srbije i NATO-a o saradnji u oblasti logističke podrške. Skup je organizovao Srpski sabor Zavetnici. Građani su nosili… »