Izvor: SEEbiz arhiva vesti 20.02.2016

Dačić: Oteti Srbi ubijeni u vazdušnom napadu SAD

SEEbiz 20.02.2016
BEOGRAD - Oteti službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić su ubijeni u vazdušnom napadu vojske SAD na kamp ID, rekao je ministar Ivica Dačić. Šef srpske diplomatije je naveo da su porodice stradalih obaveštene i da se… »

Zoran Đorđević će biti predložen za ministra odbrane

SEEbiz 20.02.2016
BEOGRAD - Za novog ministra odbrane premijer će predložiti dosadašnjeg državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Zorana Đorđevića, potvrđeno je RTS-u. Premijer Srbije Aleksandar Vučić je ranije rekao da će novi ministar odbrane biti iz sistema… »

Vučić: Srpski državljani bili bi oslobođeni da nije bilo bombardovanja

SEEbiz 20.02.2016
BEOGRAD - Ahmed Abašir, koji blisko sarađuje sa ID uz veliku materijalnu korist, je najodgovorniji za kidnapovanje Srba, kaže Vučić. "Ono što je naša služba sa 100 posto sigurnošću mogla da potvrdi je da su naši državljani u Libiji stradali u… »

Umro talijanski pisac i filozof Umberto Eco

SEEbiz 20.02.2016
ZAGREB - Talijanski romanopisac i filozof 84-godišnji Umberto Eco, koji je bolovao od raka, umro je u petak navečer u svom domu, objavio je britanski BBC. Umberto Eco je široj javnosti najpoznatiji po romanu "Ime ruže" objavljenom 1980. godine, po… »

Nikolić: Ruskom humanitarnom centru ista prava kao NATO

SEEbiz 20.02.2016
BEOGRAD - Srbija ima pripremljen sporazum u kojem su predviđene sve istovetne obaveze i prava za Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu, kao što ima i sa predstavnicama NATO koji se nađu na teritoriji Srbije, izjavio je predsednik Srbije Tomislav… »

Sporna Intesina kupovina zgrade Delta Holdinga?

SEEbiz 20.02.2016
BEOGRAD - Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak kako bi utvrdila da li je Banca Intesa narušila ili ugrozila konkurenciju na tržištu Srbije kupovinom zgrade kompanije Delta Holding, koju nije prijavila i za koju nije dobila odobrenje… »

Cameron ispregovarao poseban status za Britaniju u EU

SEEbiz 20.02.2016
BRUXELLES - Britanski premijer David Cameron objavio je u petak da je s ostalim čelnicima Europske unije ispregovarao dogovor koji daje posebni status Velikoj Britaniji. "Ispregovarao sam dogovor koji daje Ujedinjenom Kraljevstvu posebni status u EU-u… »

Pero Kvesić i na filmu

SEEbiz 20.02.2016
ZAGREB - Samo nekoliko dana prije promocije knjige o Poletu, javio se na mreži njegov idejni začetnik i vrlo čitani književnik Pero Kvesić. On je imao za reći: - U sadašnjoj fazi živora reinkarnirao sam se kao filmski radnik. Zamislio sam projekt… »

Pupovac osudio napad na mladića u Vukovaru

SEEbiz 20.02.2016
ZAGREB – Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac osudio je u subotu napad skupine navijača srpske nacionalnosti na mladića u Vukovaru, ali i odbacio tvrdnje da takve napade svojim istupima potiče upravo… »

Sve više ilegalnih prelazaka srpsko-mađarske granice

SEEbiz 20.02.2016
BUDIMPEŠTA - Ilegalni prelasci granice iz Srbije u Mađarsku ponovno su aktualna tema, jer ju je, po podacima mađarske policije, od početka godine prešlo 1.600 izbjeglica. Na granici je i dalje bodljikava žica i nitko od izbjeglica ne prođe, a da ne… »