Politika arhiva vesti 20.02.2016

Vučić predložio Đorđevića za ministra odbrane

Alo 20.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić predložio je večeras Narodnoj skupštini da za novog ministra odbrane bude izabran Zoran Đorđević, dosadašnji državni sekretar tog ministarstva, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Novi ministar… »

Hronologija Tragedije: Od pada u ruke islamista do smrti pod američkim bombama

Blic 20.02.2016
Agonija dvoje srpskih službenika otetih u Libiji trajala je od 8. novembra pa sve do danas, kada je zvanično potvrđeno da su Slađana Stanković i Jovica Stepić stradali u američkom vazdušnom napadu na baze Islamske države u libijskom gradu… »

Moskva upozorava SAD: Pažljivo gađajte ciljeve

Mondo 20.02.2016
Moskva je danas pozvala SAD i druge zemlje članice NATO-a da pokažu odgovornost u odabiru ciljeva svojih vazdušnih napada kako bi izbegle civilne žrtve. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock "Pozivamo Sjedinjene Američke Države i druge zemlje… »

Nikolić: Dati ista prava ljudstvu ruskog centra u Nišu kao pripadnicima NATO!

Kurir 20.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da bi sporazum kojim bi ljudstvo Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu steklo ista prava i obaveze kao i pripadnici NATO na teritoriji Srbije, mogao da bude potpisan tokom posete predsednika Vlade… »

Nikolić: Zašto sam potpisao sporazum sa NATO

B92 20.02.2016
Beograd -- Zakon o potvrđivanju Sporazuma sa NATO nije u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije, naveo je predsednik Srbije obrazlažući zašto je potpisao zakon. "Zakonom se utvrđuju plan i program saradnje koji imaju savetodavnu ulogu i obezbeđuju… »

Održan protest zbog sporazuma sa NATO

Radio 021 20.02.2016
Više stotina građana protestovalo je ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu zbog potvrđivanja Sporazuma Srbije i NATO. Skup je organizovao Srpski sabor Zavetnici, a na njemu su bili i članovi zabranjene organizacjie "Obraz". Građani su… »

Vlada usvojila izmene Zakona o javno-privatnom partnerstvu

Blic 20.02.2016
Vlada Srbije usvojila je danas predlog izmena i dopuna Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama koji obezbeđuje okvir za transparentnu i pravičnu tendersku proceduru u postupku traženja privatnog partnera za takve projekte, sa jednakim… »

Nekome smeta poziv za pomoć Eparhiji raško-prizrenskoj

Beta 20.02.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da mu je neverovatno da postoje oni kojima smeta poziv da se pomogne humantiranom Fondu Eparhije raško-prizrenske, bez čijeg rada, u najtežim godinama u najugroženijim sredinama… »

SDS: Hitna ostavka Dačića zbog tragedije u Libiji

Akter 20.02.2016
Socijaldemokratska stranka saopštila je danas da zahteva hitnu ostavku ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, jer smatra da je tragedija koja se dogodila u Libiji direktna odgovornost ministarstva kojim on rukovodi. Socijaldemokratska stranka… »

Pajtić: Ružica Đinđić je uvek podržavala DS

Danas 19.02.2016
Demokratska stranka i Fondacija dr Zoran Đinđić organizuju “Besede u Zoranovu čast" Obeležavanje godišnjice ubistva premijera verovatno tokom kampanje. - Demokratska stranka i Fondacija dr Zoran Đinđić jedanaesti put organizuju takmičenje u… »