Regioni arhiva vesti 20.02.2016

Mere zapošljavanja za 131.000 lica

RT Kragujevac 20.02.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović potpisali su Sporazum o učinku za 2016. godinu. Vulin je posle potpisivanja rekao da Nacionalna služba za… »

Program za obrazovanje učenika za zanimanje bravar-zavarivač

iKragujevac 20.02.2016
Politehnička škola sprovodi dve godine pilot program za obrazovanje učenika za zanimanje bravar-zavarivač. Program je podržala nemačka organizacija za tehničku pomoć i saradnju "GIZ" u okviru uvodjenja dualnog obrazovanja, odnosno nastave sa… »

Besplatni treninzi za decu obolelu od šećerne bolesti

iKragujevac 20.02.2016
Projekat '"Sportom protiv dijabetesa" tokom ove godine omogućiće deci oboleloj od šećerne bolesti da jednom nedeljno besplatne treninge, kako zbog značaja fizičke aktivnosti u prevenciji nastanka, tako i u kontroli ove bolesti. Petu godinu za redom… »

Osobe sa invaliditetom koje nisu u mogućnosti da se potpišu, moći će da koriste pečat

iKragujevac 20.02.2016
Osobe sa invaliditetom koje zbog telesnog ili senzornog oštećenja nisu u mogućnosti da se potpišu, moći će da koriste pečat i tako ostvare svoje osnovno ljudsko pravo. Pečat će sadržati, prema dopuni Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa… »

Ponovni pokušaj pljačke zlatare "Đani"

iKragujevac 20.02.2016
Zlatara “Đani” danas je ponovo bila na meti lopova, ali ovoga puta, ništa nije ukradeno. Za sada nepoznati muškarac upao je u zlataru u ulici Lole Ribara oko 15 časova i pokušao da je opljačka. Radnice su odmah pozvale policiju, koja je na vreme… »

Radnički remizirao sa splitskim POŠK-om

RT Kragujevac 20.02.2016
U derbiju začelja 15. kola regionalne Triglav vaterpolo lige, Radnički je na svom bazenu remizirao sa splitskim POŠK-om, rezultatom 7:7, u dramatičnoj završnici. U ekipi Radničkog najefikasniji igrač bio je Martinić, sa četiri pogotka, dok su u… »

APR: Izveštaji samo u elektronskoj formi

iKragujevac 20.02.2016
Pravna lica će ubuduće sve finansijske i druge izveštaje za 2015. godinu moći da dostavljaju isključivo u elektronskoj formi, i ništa se više neće dostavljati u papirnom obliku, rečeno je na konferenciji za novinare Agencije za privredne… »

Ljajić: Potcenjuju SDPS iako smo među pet najjačih stranaka

N1 Info 20.02.2016
Lider SDPS Rasim Ljajić izjavio je da stranka na čijem je čelu ima cilj da na predstojećim izborima ostvari ubedljivu pobedu koju niko neće moći da osporava, i kojim će ispuniti moralnu obavezu prema koalicionim partnerima jer ne želi nijedan… »

Muke Lovaca: Divlje svinje se najele, pa neće da idu u šumu

Kurir 20.02.2016
Platili 12 svinja i tri vepra 200.000 dinara, ali mesecima čekaju da ih dobiju, jer životinje izbegavaju klopke i uživaju u uzgajalištu. PROKUPLJE - Lovačko udruženje u Prokuplju od novembra čeka da im Šumsko gazdinstvo Niš iz uzgajališta… »

SG: Prijem za džez pevačicu Kristinu Zavaloni

RT Kragujevac 20.02.2016
U sali Knjaževsko srpskog teatra slavna italijanska džez pevačica Kristina Zavaloni, večeras će održati koncert. Ovo je njena prva poseta Srbiji i Kragujevcu, a tim povodom u Skupštini grada održan je svečani prijem. Dama koja svojim glasom… »