Svet arhiva vesti 20.02.2016

Britanija: Ankete pokazuju 15 odsto veću podršku ostanku u EU

Novi magazin 20.02.2016
Anketu je na naslovnoj strani objavio list "Mejl on sandej", prenosi Rojters. Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je nakon današnjeg sastanka kabineta da će se referendum o ostanku Velike Britanije u Evropskoj uniji održati 23. juna. Kameron je… »

Rusija žali zbog odbijanja nacrta rezolucije o Siriji

RTS 20.02.2016
Rusija je izrazila žaljenje zbog toga što je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija odbacio nacrt rezolucije o zaustavljanju turskih vojnih akcija u Siriji i poručila da će nastaviti da podržava vladine snage u borbi protiv terorista. Zapadne sile… »

Libija - novi front u borbi protiv džihadista

Vesti online 20.02.2016
"Vašington i njegovi evropski partneri traže način da zaustave podele među libijskim frakcijama kako bi formirali vladu nacionalnog jedinstva koju bi Zapad mogao da podrži u borbi protiv ekstremista", navode američki mediji. "Američki vazdušni… »

Ukrajinci kamenovali dve ruske banke

B92 20.02.2016
Kijev -- Ukrajinski nacionalisti napali su dve ruske banke u Kijevu tokom obeležavanja druge godišnjice protesta kojim je svrgnut proruski predsednik Vikor Janukovič. Demonstranti su bacali kamenice na predstavništva Alfa banke i Sberbanke i ošteteli… »

Seul: Severna Koreja izvela artiljerijsku paljbu

RTS 20.02.2016
U okviru vojne vežbe u blizini jednog ostrva na granici sa Južnom Korejom Severna Koreja je izvela artiljerijsku paljbu, saopštio je Seul. Južnokorejsko ministarstvo odbrane navelo je da je Severna Koreja izvela artiljerijsku paljbu u blizini pomorske… »

Keri i Lavrov: Potrebna saradnja SAD i Rusije u Siriji

RTV 20.02.2016
MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Džon Keri saglasili su se danas u telefonskom razgovoru da primena Minhenskog sporazuma o rešenju za Siriju iziskuje koordinaciju vojski dveju zemalja, izuzimajući borbu… »

Europol: Hiljade stranih boraca predstavljaju novi izazov za bezbednost u Evropi

Novi magazin 20.02.2016
"Evropa se trenutno suočava sa najvećom bezbednosnom pretnjom u više od jedne decenije", izjavio je Vejnrajt za list Osnabruker cajtung. Šef Europola rekao je da postoji velika mogućnost da pripadnici Islamske državer ili drugih terorističkih… »

Ukoliko Britanija rasturi Uniju, Škotska će rasturiti Britaniju

Pravda 20.02.2016
Ukoliko Engleska odluči da napusti EU, u Škotskoj će se javiti pritisak za održavanje drugog referendumom o nezavisnosti, rekao je danas bivši nacionalistički lider Škotske Aleks Salmond. Trenutni lider Škotske nacionalne stranke Nikola… »

JEDNOGLASNO! Britanija ostaje u EU

Mondo 20.02.2016
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk saopštio je da je dogovor o ostanku Velike Britanije u EU dobio jednoglasnu podršku lidera svih 28 članica EU. Foto: AP Photo/Frank Augstein "Dogovoreno je. Jednoglasna podrška za novi sporazum o VB u EU"… »

Davutoglu najavio nove bezbednosne mere

Akter 20.02.2016
Turska će uvesti nove bezbednosne mere na nacionalnom nivou, najavio je danas premijer te zemlje Ahmet Davutoglu, nakon samoubilačkog napada u Ankari u kojem je u sredu poginulo 28 ljudi. ANKARA - Turska će uvesti nove bezbednosne mere na nacionalnom… »