Vojvodina arhiva vesti 20.02.2016

Lovci na blago uništili lagume Petrovaradinske tvrđave

NoviSad.com 20.02.2016
Novi Sad - U potrazi za blagom vandali su ruinirali vojne galerije Petrovaradinske tvrđave. Pretpostavlja se da su lopovi pokušavali da nađu blago za koje se vekovima priča da je ovde zakopano. Galerije su do te mere oštećene da su obustavljene… »

Volite li da se maskirate ?

Dnevnik 20.02.2016
Igraonica namenjena deci uzrasta od pet do 10 godina na temu ”Volite li da se maskirate ?” održaće se u nedelju u 11 sati u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35. Povodom predstojeće. Maškarade deca će saznati koje maske su najčešće sačinjavale… »

Akcija pešačenja sutra od Čardaka do Popovice

Moj Novi Sad 20.02.2016
Planinarsko smučarsko društvo "Železničar" iz Novog Sada u nedelju 21. februara organizuje redovnu akciju "Pešačimo u prirodi". Planirana staza je: Čardak - Širine - Paragovo - Popovica. Polazak je zakazan za 8.35 časova, redovnom autobuskom… »

Kad je Palić dalji od mađarske granice

Subotica.com 20.02.2016
Putokazi sa pogrešnim oznakama, postavljeni u pogrešnom smeru, osvanuli u centru Subotice i na Paliću, a niko ne zna ko ih je postavio. Da putokazi nisu uvek najbolji način za snalaženje, potvrdilo se ovih dana na subotičkim ulicama. Zbog izgradnje… »

Selaković: Ekonomski razvoj preduslov socijalne pravde

Subotica.com 20.02.2016
Povodom Međunarodnog dana socijalne pravde, Unija žena GrO Srpske napredne stranke organizovala je danas skup na kome je bilo reči o onome šta država, ali i svaki pojedinac, mogu da učine kako bi pojedina ljudska prava propisana zakonom, zaista bila… »

Počela isplata novčane pomoći

Subotica.com 20.02.2016
Isplata dečijeg i roditeljskog dodatka, osnovnih invalidskih primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine za januar počela je jutros, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.… »

U susret Danu maternjeg jezika

Subotica.com 20.02.2016
U OŠ „Jovan Mikić“ juče je održan prigodan program povodom predstojećeg Dana maternjeg jezika, koji se na međunarodnom nivou obeležava 21. februara. U školi u kojoj deca imaju mogućnost da pohađaju nastavu na čak četiri maternja jezika –… »

Zamena pedesetogodišnjih gvozdenih cevi novim plastičnim

Magyar Szo 20.02.2016
Razvoj vodovodnog sistema u Novom Orahovu je prioritet. 0 Kao što je to predsednica izvršnog odbora mesne zajednice Novo Orahovo, Hajnalka Šipoš, izjavila za naš list u novembru 2015. godine, u selu koje pripada opštini Bačka Topola, započet je… »

Za dve nedelje deset hiljada zainteresovanih

Magyar Szo 20.02.2016
0 Sa otvaranjem subotičke kancelarije Fondacije Prosperitati širom Vojvodine je započeto detaljno prikazivanje programa pomoći za oživljavanje privrede koji je odobrila vlada Mađarske. O iskustvima stečenim prilikom informativnih programa, o… »

Inđija: Uređenje Dunava

RTV 20.02.2016
INĐIJA - Srbija će ove godine uložiti 10 miliona evra u potencijale reke Dunav, kako bi se uredila kompletna infrastruktura i kako bi bio uvršten u regionalni turizam. U cilju poboljšanja turističke ponude u delu Dunava kroz inđijsku opštinu… »