Automobili arhiva vesti 21.02.2016

Volvo opoziva 59.000 vozila

Auto blog 21.02.2016
Kako prenosi Beta, proizvođač automobila "Volvo" povlači 59.000 vozila sa tržišta 40 zemalja zbog pogrešnog softvera koji može dovesti do gašenja motora i elektronike tokom vožnje. Portparol auto-giganta Stefan Elfstrom navodi da će se odluka o… »

FAS: Proizvodnja ne staje, mada ide sporijim tempom

Auto blog 21.02.2016
Kako pišu Novosti, proizvodnja u kragujevačkoj fabrici Fiat automobili Srbija (FCA) odvija se nešto usporenijim tempom nego prošle godine, svi zaposleni su angažovani na svojim radnim mestima i za sada nema nagoveštaja prekida produkcije fiata 500L… »

Stop za bahate vozače! Video

Moj auto 21.02.2016
Svedoci smo svakodnevnog bahatog ponašanja takozvanih vozača koji se u tržnim centrima parkiraju na mesta rezervisana za osobe sa posebnim potrebama. Takvi „vozači“ ignorišu znakove i ljudski razum, a njihovo ponašanje u 99,99 odsto slučaja… »

Nemci uvode nenajavljene kontrole

Auto blog 21.02.2016
Nakon što je Volkswagen svojim malverzacijama bacio senku na poštenje gotovo svih, a pogotovo nemačkih, proizvođača automobila sve manje kupaca im veruje a i vlasti su najavile okretanje drugog lista. Volkswagen je napravio smelu odluku da svesno… »

Na prodaju najružniji „BMW X6“ na svetu!

Total car 21.02.2016
Litvanska tjunerska kuća „AG Ekskalibur“ bez ozbiljnije konkurencije osvojila je nagradu za najružnije odrađeni „BMW X6“ na planeti! S druge strane, ako želite da se istaknete po svaku cenu, onda su Litvanci pravi ljudi za vas. Groteskni… »

Mikrobi na tri, četiri točka

Politika 21.02.2016
Popularnost mini-automobila u svetu raste, a maleni „VSP” u Francuskoj može da se vozi i bez dozvole. „Izum” braće Troter iz popularne britanske TV serije „Mućke” sa čuvenim autom na tri točka, koji se provlači londonskim saobraćajnim… »

Land Rover Defender u pet poza

Vrele gume 21.02.2016
Dok još očekujemo Alfa Romeo Giuliju, uveliko stasava novi kandidat za najduže najavljivani model u ovoj deceniji. Pogađate, to je budući Land Rover Defender. On treba da nasledi slavnog prethodnika koji je obeležio dobar deo automobilske epohe… »

Krosover Alfa Romea zvaće se Stelvio

Total car 21.02.2016
CEO kompanije FCA Serđio Markione potvrdio je da će se krosover Alfa Romea zvati Stelvio. Iako nije otkrio nikakve detalje, Markione je napomenuo da je ovo ime inspisano čuvenim planinskim prevojem u Italiji. Kompanija FCA nedavno je potvrdila svoje… »

Porsche Cayenne u 2018. sa „aktivnim“ zadnjim spojlerom

Vrele gume 21.02.2016
Nove fotografije Porschea Cayenne, koji se sprema za 2018. godinu, pokazuju još jednu inovaciju u njegovoj konstrukciji. Radi se o aktivnoj aerodinamičkoj površini u okviru zadnjeg spojlera (poput pokretnih aerodinamičkih elemenata u ivicama avionskog… »

Peugeot "Traveller i-Lab" koncept, vizija udobnosti

Auto portal 21.02.2016
Francuski proizvođač ima viziju kako će u budućnosti izgledati poslovno putovanje i ako su u pravu biće to uživanje za sve koji idu u poslovnu posetu kolegama iz drugih zemalja. Peugeot je razvio novi konceptni kombi koji je baziran na modelu… »