Balkan arhiva vesti 21.02.2016

Vulin: Srbija ne zatvara granice za migrante

N1 Info 21.02.2016
Ministar za rad zapošljavanje i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin rekao je da su srpske granice za migrante otvorene. "Granice su otvorene. Republika Srbija nije ni na koji način zatvorila granicu prema Makedoniji, prema Bugarskoj ni prema bilo… »

Jutarnji: Mladić srpske nacionalnosti pretučen u Okučanima

Studio B 21.02.2016
Mladić srpske nacionalnosti iz Pakraca napadnut je u noći između petka i subote u jednoj kafani u Okučanima pošto je pustio pesmu koja je jednom od gostiju zasmetala, javio je "Jutarnji list". "Dobio sam šakom u lice. Pokušao sam se braniti, ali… »

Mađarska: Uhapšeno 150 migranata

B92 21.02.2016
Budimpešta -- Mađarska policija saopštila je da je u subotu do ponoći uhapšeno 150 migranata koji su na više mesta isekli zaštitnu ogradu na granici sa Srbijom. Reporteri nacionalne televizije M1 izveštavaju sa granice da su migranti preko žice… »

Buljević: Galama nas neće omesti u modernizaciji vojske

RTS 21.02.2016
Hrvatska ima pravo na vlastitu odbranu, planiranje i razvoj, kao i sve druge zemlje, i nikakva galama neće nas omesti u donošenju odluka za bezbednost naših građana, izjavio je novi ministar odbrane Hrvatske Josip Buljević. U intervjuu za zagrebački… »

Hrvatska: Srpski mladić pretučen zbog pesme

B92 21.02.2016
Zagreb -- Mladić srpske nacionalnosti Jovan Matijević (23) iz Pakraca napadnut je u noći između petka i subote u kafiću u Okučanima, prenose hrvatski mediji. Kako se navodi, do sukoba je navodno došlo jer je mladić pokušao na džuboksu da pusti… »

Ivanić: Usvojeni mehanizam koordinacije nije protiv RS

Slobodna Evropa 21.02.2016
Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da u mehanizmu koordinacije BiH u pregovorima s Evropskom unijom nije učinjeno ništa protiv Republike Srpske (RS), ističući da je jasna pozicija Vlade RS u donošenju odluka i da nijedan nivo vlasti… »

SAD i EU: Nema uslova za fer izbore u Makedoniji 24. aprila

RTS 21.02.2016
Evropska unija i Sjedinjene Američke Države ocenili su da ne postoje uslovi za fer i kredibilne vanredne parlamentarne izbore u Makedoniji 24. aprila. "Nije postignut dogovor o medijskim zakonima da bi se u medijima osigurao prostor za jednak pristup… »

Vejvoda: Rat se neće vratiti na Balkan

B92 21.02.2016
Beograd -- Stručnjak za međunarodne odnose Ivan Vejvoda navodi da na Balkanu postoje "ozbiljni izazovi", ali da se rat "neće vratiti" u region koji je za neke "oaza mira". "U poređenju s drugim delovima sveta, Balkan je oaza mira. A razlog za to je… »

Kolima sleteo u jezero, ronioci izvukli telo

Alo 21.02.2016
Iz jezera Hidroelektrane Višegrad u mestu Međeđa danas je izvučeno telo Nedžada Efendića (54) iz Goražda, koji je svojim automobilom sleteo u vodu, rekla je Srni portparol Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić. "Policijska… »

Odštete prevarenim putnicima u Srbiji

Al Jazeera 21.02.2016
Zbog čestih kršenja prava putnika, Nacionalna asocijacija agencija uvodi veću odgovornost u agencijski turizam. Turistički aranžmani preko agencija često nose dozu neizvesnosti zbog nepoštivanja dogovorenih i plaćenih uvjeta putovanja. Zbog… »