Društvo arhiva vesti 21.02.2016

Migranti posle pregovora prebačeni u Principovac

Mondo 21.02.2016
Grupa migranata koja je krenula danas peške iz prihvatnog centra Šid ka auto-putu, posle pregovora sa UNNCR-om, ukrcala se u autobuse, koji su ih prebacili u centar za izbeglice u Principovcu. Foto: Tanjug, Nemanja Jovanović Oni su krenuli u želji da… »

VSS razrešio sudiju Vučinića na njegov zahtev

B92 21.02.2016
Beograd -- Visoki savet sudstva razrešio je sudiju Vladimira Vučinića funkcije na njegov lični zahtev, saznaje Tanjug. Sudija Vučinić razrešen je na prošlonedeljnoj sednici Visokog saveta sudstva. On je svoj zahtev za razrešenje obrazložio… »

Manjinski jezici u službenoj upotrebi u 42 opštine

EurActiv 21.02.2016
Srbija je posvećena očuvanju jezičkog nasleđa, ali je svesna da još mnogo toga treba da se uradi na negovanju upotrebe jezika nacionalnih manjina, izjavila je 21. februara direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović. U… »

Zemljotresi kod Užica i Priboja

Akter 21.02.2016
Zemljotres magnitude 2.9 jedinica Rihterove skale registrovan je u regionu Užica danas u 15.32 sati, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda. Kako se navodi, intenzitet u epicentru procenjen je na IV stepen Merkalijeve skale… »

Rebić: Granice Srbije nisu zatvorene

Blic 21.02.2016
Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić izjavio je danas da srpske granice nisu zatvorene, ali da će od sutra migranti sa ratom zahvaćenih područja moći da se kreću zapadno-balkanskom rutom isključivo uz potvrdu sa pečatom i… »

Vejvoda: Balkan oaza mira

RTV 21.02.2016
BEOGRAD - Stručnjak za međunarodne odnose Ivan Vejvoda ocenio je da na Balkanu postoje "ozbiljni izazovi", ali da se rat "neće vratiti" u region, koji je u poređenju sa drugim delovima sveta nazvao "oazom mira". "U poređenju s drugim delovima sveta… »

Vulin: Granice za migrante su otvorene

B92 21.02.2016
Beograd -- Ministar za rad zapošljavanje i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da su granice za migrante otvorene. "Granice su otvorene. Republika Srbija nije ni na koji način zatvorila granicu prema Makedoniji, prema Bugarskoj ni prema… »

Veliko interesovanje za vaučere za odmor

Beta 21.02.2016
Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović izjavila je da je interesovanje gradjanja za turističke vaučere za odmor u Srbiji veliko i da će se TOS potruditi da što bolje predstavi gradjanima sve potencijale… »

Sutra u Srbiji sunčano i toplo, najviša temperatura od 17 do 22

Novi magazin 21.02.2016
Tokom dana duvaće slab i umeren južni i jugozapadni vetar, a u Vojvodini i planinskim predelima povremeno jak vetar. Jutarnja temperatura biće od dva do osam stepeni Celzijusa, dok će najviša dnevna biti od 17 do 22 stepeni. U Beogradu će biti… »

Verbić: Većina nije za štrajk

RTV 21.02.2016
BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da, koliko može da vidi iz skoro svakodnevnog razgovora sa predstavnicima sindikata, veći deo njih nije za štrajk. ''Oni su su svesni da smo, Ministarstvo i… »