Izvor: Akter arhiva vesti 21.02.2016

MSP: Knjiga žalosti zbog pogibije Srba u Libiji

Akter 21.02.2016
U Ministarstvu spoljnih poslova sutra i u utorak biće otvorena Knjiga žalosti povodom tragične pogibije Slađane Stanković i Jovice Stepića, službenika Ambasade Srbije u Libiji. Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica… »

Tramp pobednik u Južnoj Karolini

Akter 21.02.2016
Američki milijarder Donald Tramp, pretendent za kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD pobednik je unutarstranačkih izbora u Južnoj Karolini čime je učvrstio svoj status favorita u trci za republikansku nominaciju. Trampova… »

Migranti idu u centar u Principovcu

Akter 21.02.2016
Migranti koje je policija danas zaustavila oko 700 metara od prelaza Batrovci ukrcali su se u autobuse, koji će ih prebaciti u centar za izbeglice u Principovcu. Grupa migranata koja je krenula danas peške iz prihvatnog centra Šid ka auto-putu, posle… »

Tadić: Dačićeva reakcija skandalozna

Akter 21.02.2016
Lider SDS-a Boris Tadić ocenio je danas da je reakcija ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića na zahtev te SDS-a da podnese ostavku zbog političke odgovornosti za pogibiju službenika tog ministarstva "skandalozna zloupotreba tragedije u svrhu… »

Dvostruka eksplozija u Homsu, 46 mrtvih

Akter 21.02.2016
Najmanje 46 ljudi je poginulo, a više desetina povređeno u dvostrukom napadu automobila-bombe u gradu Homsu, u centralnom delu Sirije. U saopštenju se navodi da su većina poginulih civili, kao i da bi broj žrtava mogao da poraste, jer ima više… »

Sedam žrtava nasumične pucnjave u Mičigenu

Akter 21.02.2016
Najmanje sedam osoba je ubijeno, među kojima jedna devojčica, a nekoliko je ranjeno kad je napadač u gradu Kalamazu, u američkoj saveznoj državi Mičigen, u više navrata otvorio vatru na njih. Najmanje sedam osoba je ubijeno, među kojima jedna… »

SAD nisu znale da su u kampu srpski državljani

Akter 21.02.2016
Premijer je rekao da je imao više razgovora sa američkim zvaničnicima i sa ambasadorom SAD u Beogradu Kajlom Skatom o nastradalim srpskim građanima u Libiji. Premijer Aleksandar Vučić kaže da je imao više razgovora sa američkim zvaničnicima i sa… »

Dodatni parametri za prekid vatre u Siriji

Akter 21.02.2016
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar DŽon Keri dogovorili su se oko dodatnih parametara vezano za prekid vatre u Siriji. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar DŽon Keri dogovorili su se oko… »

Sudija Vladimir Vučinić razrešen dužnosti

Akter 21.02.2016
Visoki savet sudstva razrešio je dužnosti, na njegov zahtev, sudiju Vladimira Vučinića, poznatog u javnosti po tome što je, kao predsednik veća u postupku protiv Miroslava Miškovića, doneo odluku da mu privremeno vrati pasoš. Kako piše Politika… »

Đorđević: GO PUPS-a u Jagodini prelazi u JS

Akter 21.02.2016
Gradski odbor Partije ujedinjenih penzionera Srbije u Jagodini danas je doneo odluku da kompletno pređe u Jedinstvenu Srbiju, rekao je Tanjugu predsednik tog odbora Časlav Đorđević. On je istakao da su se na takav korak rešili posle odluke lidera… »