Izvor: Blic arhiva vesti 21.02.2016

Tragedija U Libiji: Odalović: Srbija zaslužuje konkretan odgovor od SAD

Blic 21.02.2016
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da Srbija i porodice žrtava zaslužuju konketan odgovor od SAD o bombardovanju položaja Islamske države u kojem su poginuli službenici srpske ambasade u Libiji… »

Oproštaj Uz Suze: Džeb Buš se povukao iz predsedničke trke

Blic 21.02.2016
Dinastija Buš neće dobiti svog trećeg člana u fotelji ovalnog kabineta, s obzirom na to da se Džeb Buš neslavno oprostio od predsedničkih ambicija. Nakon fijaska u Južnoj Karolini, gde je osvojio svega osam procenata glasova, sin jednog i brat… »

Postignut Dogovor: Migranti idu u centar u Principovcu

Blic 21.02.2016
Nakon pregovora sa UNHCR-om, migranti koje je policija danas zaustavila oko 700 metara od prelaza Batrovci ukrcali su se u autobuse, koji će ih prebaciti u centar za izbeglice u Principovcu, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta. Policija je danas… »

Dvostruka Eksplozija U Homsu: Poginulo najmanje 46 ljudi, povređeno više desetina

Blic 21.02.2016
Najmanje 46 ljudi je poginulo, a više desetina povređeno u dvostrukom napadu automobila-bombe u gradu Homsu, u centralnom delu Sirije, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava. U saopštenju se navodi da su većina poginulih civili… »

Dačić odgovara Tadiću: Gubitniku čak i pogibija državnih službenika služi kao povod za kampanju

Blic 21.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je današnji zahtev Socijaldemokratske stranke (SDS) za njegovom ostavkom, kao "najniži ljudski čin predstavljen kao politički stav". "U danu kada u Srbiji nema čoveka koji ne žali za dvoje nedužno… »

Pucnjava U Mičigenu: Ubijeno šestoro, povređena devojčica od 14 godina

Blic 21.02.2016
Najmanje šestoro ljudi, među kojima i devojčica od 14 godina, ubijeno je u nasumičnim napadima u okrugu Kalamazu, u Mičigenu, saopštile su danas lokalne vlasti. BREAKING: The shooting (1 of 3) at car dealership in Kalamazoo was a father & son… »

Vučić: Dobili smo uveravanja da Amerika NIJE ZNALA da su srpski državljani bili u kampu

Blic 21.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić kaže da je imao višše razgovora sa američkim zvaničnicima i sa ambasadorom SAD u Beogradu Kajlom Skotom o nastradalim srpskim građanima u Libiji. Srbija je, kako premijer kaže za RTS, dobila uveravanja da američka… »

Sudija Vučinić razrešen na lični zahtev

Blic 21.02.2016
Visoki savet sudstva razrešio je sudiju Vladimira Vučinića funkcije na njegov lični zahtev, saznaje Tanjug. Sudija Vučinić razrešen je na prošlonedeljnoj sednici Visokog saveta sudstva. On je svoj zahtev za razrešenje obrazložio željom da… »

Jagodinski PUPS prešao kod Palme

Blic 21.02.2016
Gradski odbor PUPS u Jagodini doneo danas odluku da kolektivno pređe u Jedisntevnu Srbiju, kao i da članske karte PUPS vrati centrali u Beogradu, saopštio je predsednik jagodinskih penzionera Časlav Đorđević i dodao da ta stranka ima oko 1.000… »

Grčka: Makedonija zatvorila granicu za migrante iz Avganistana

Blic 21.02.2016
Makedonija je danas zatvorila južnu granicu sa Grčkom za migrante iz Avganistana, a graničari propuštaju samo izbeglice iz Sirije i Iraka, saopštila je danas grčka policija. Makedonske vlasti saopštile su da je i Srbija uradila isto na svojoj… »