Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 21.02.2016

Tramp pobedio u Južnoj Karolini, Klintonova tesno u Nevadi

N1 Info 21.02.2016
Republikanski kandidat Donald Tramp pobedio je u trećoj etapi ciklusa na stranačkim predizborima za američkog predsednika u Južnoj Karolini, dok je kod demokrata Hilari Klinton tesno ispred Sandersa. Džeb Buš se povukao iz kampanje nakon trećeg… »

Eksplozije u Homsu i Damasku, ubijeno 119 osoba

N1 Info 21.02.2016
U više eksplozija koje su se dogodile u Homsu i Damasku poginulo je najmanje 119 osoba, dok je više stotina ljudi ranjeno, a odgovornost za taj zločin preuzela je organizacija Islamska država, preneli su lokalni mediji i međunarodne organizacije. U… »

Gradonačelnik Londona protiv stranke - želi izlazak iz EU

N1 Info 21.02.2016
Gradonačelnik Londona i poslanik vladajuće Konzervativne stranke Boris Džonson izjavio je da će voditi kampanju za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije, pred referendum zakazan 23. juna o tom pitanju. "Vodiću kampanju za izlazak iz EU", rekao… »

Nemačka ljuta: Ne mogu svi da nam prosleđuju izbeglice

N1 Info 21.02.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer izjavio je da Nemačka neće dugo trpeti da joj sve druge države jednostavno prosleđuju izbeglice, kritikujući na prvom mestu odluku Austrije da drastično ograniči dnevnu kvotu azilanata, a da… »

Keri: Postignut dogovor SAD i Rusije o Siriji

N1 Info 21.02.2016
Državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je da je sa Rusijom postignut dogovor o formama eventualnog prestanka neprijateljstava u Siriji. Kako je rekao,o tome je telefonom razgovarao sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim. Isti dogovor je postignut… »

Elizabeta II kao "kraljica sluškinja"

N1 Info 21.02.2016
Britanska kraljica Elizabeta II opisala je svoja verska ubeđenja u predgovoru svoje nove knjige "Kraljica sluškinja i kralj kojem služi". Britanski vladari su, po funkciji, i poglavari Anglikanske crkve. Kraljica se zahvalila britanskoj javnosti zato… »

Lukašenko poslao poruku podrške Asadu i Siriji

N1 Info 21.02.2016
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko poslao je predsedniku Sirije Bašaru el Asadu poruku u kojoj sirijskom rukovodstvu i narodu pruža punu podršku u borbi protiv terorizma. Lukašenko je u pismu istakao da je neophodno nastaviti saradnju između… »

Mugabe najstariji šef države

N1 Info 21.02.2016
Predsednik Zimbabvea Robert Mugabe napunio je 92 godine i postao najstariji aktivni šef države. Zvanična proslava njegovog rođendana u Zimbabveu biće održana 28. februara. Prošle godine je za njegovu rođendansku proslavu ubijeno nekoliko slonova… »

Radioaktivni materijal bačen kod benzinske pumpe u Iraku

N1 Info 21.02.2016
Veoma opasan radioaktivni materijal, koji je nestao u Iraku, pronađen je bačen nedaleko od benzinske stnaice u gradu Zubairu na jugu Iraka, saopštilo je iračko Ministarstvo za ekologiju. Vlasti Iraka plašile su se da je materijal dospeo u ruke… »

Šest osoba ubijeno u nasumičnoj pucnjavi u Mičigenu

N1 Info 21.02.2016
Šest osoba je ubijeno u nizu nasumičnih oružanih napada u okrugu Kalamazu u Mičigenu, SAD. Među ubijenima je osmogodišnji dečak. Kako javlja CNN, devojčica od 14 godina za koju je prvobitno javljeno da je stradala u napadu je teško povređena… »