Izvor: Politika arhiva vesti 21.02.2016

Upis u Knjigu žalosti zbog pogibije Slađane i Jovice

Politika 21.02.2016
U Ministarstvu spoljnih poslova sutra i u utorak biće otvorena Knjiga žalosti povodom tragične pogibije Slađane Stanković i Jovice Stepića, službenika Ambasade Srbije u Libiji. Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica… »

Tramp trijumfovao, Klintonovoj tesna pobeda, Buš odustao

Politika 21.02.2016
Bivšoj prvoj dami predstoji teška borba protiv Bernija Sandersa jer su u Nevadi za njega glasali latinosi na koje je ona računala. Prvoplasirani na republikanskim izborima u Južnoj Karolini Donald Tramp daleko je iza sebe ostavio partijske rivale, dok… »

Migranti idu u Principovac

Politika 21.02.2016
ŠID – Grupa migranata koja je krenula danas peške iz prihvatnog centra Šid ka auto-putu, posle pregovora sa UNHCR-om, ukrcala se u autobuse, koji su ih prebacili u centar za izbeglice u Principovcu. Oni su krenuli u želji da pređu granicu na… »

Najmanje 140 žrtava više bombaških napada u Siriji

Politika 21.02.2016
U sirijskom gradu Homsu poginulo 46 ljudi a više desetina povređeno kada su eksplodirala dva automobila u kojima su podmetnute bombe. DAMASK – Najmanje 140 osoba je poginulo, a više desetina ranjeno u nizu bombaških napada u Homsu i kod hrama u… »

OFK Beograd prejak za šampiona

Politika 21.02.2016
Fudbalsko prvenstvo Srbije: OFK Beograd - Partizan 2:1 (0:1). - Očajna igra „crno-belih” i novi povici „uprava napolje”. Na početku druge polusezone, Partizanovi fudbaleri nastavili su tamo gde su stali pre dva meseca. Očajna igra, poraz i… »

Sedam žrtava nasumične pucnjave u Mičigenu

Politika 21.02.2016
KALAMAZU - Najmanje sedam osoba je ubijeno, među kojima jedna devojčica, a nekoliko je ranjeno kad je napadač u gradu Kalamazu, u američkoj saveznoj državi Mičigen, u više navrata otvorio vatru na njih, saopštila je danas lokalna policija, koja je… »

Vučić: Amerikanci nisu znali da su srpski državljani na prostoru koji je bombardovan

Politika 21.02.2016
Srbija je dobila uveravanja da američka strana nikako nije mogla da zna da se dvoje državljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan u Libiji, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je u Londonu za RTS rekao da je… »

Keri i Lavrov dogovorili dodatne parametre za prekid vatre

Politika 21.02.2016
MOSKVA – Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri dogovorili su se oko dodatnih parametara vezano za prekid vatre u Siriji, saopštilo je večeras Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nakon telefonskog razgovora… »

Sudija Vučinić razrešen dužnosti

Politika 21.02.2016
Visoki savet sudstva razrešio je dužnosti sudiju Vladimira Vučinića na njegov zahtev. Nekadašnji sudija Posebnog odeljenja za organizovani kriminal podneo je zahtev za razrešenje sredinom januara, a gotovo istovremeno zatražio upis u imenik… »

Gradski odbor PUPS-a u Jagodini prelazi u JS

Politika 21.02.2016
JAGODINA - Gradski odbor Partije ujedinjenih penzionera Srbije u Jagodini danas je doneo odluku da kompletno pređe u Jedinstvenu Srbiju, rekao je Tanjugu predsednik tog odbora Časlav Đorđević. On je istakao da su se na takav korak rešili posle… »