Izvor: Pravda arhiva vesti 21.02.2016

Rasplakao Glavnog Konkurenta: Tramp oduvao protivnike u Južnoj Karolini, Buš u suzama odustao od trke!

Pravda 21.02.2016
KOLUMBIJA – Američki milijarder Donald Tramp, pretendent za kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD pobednik je unutarstranačkih izbora u Južnoj Karolini čime je učvrstio svoj status favorita u trci za republikansku… »

TADIĆ OPTUŽUJE: Dačić je direktno odgovoran za pogibiju Srba u Libiji

Pravda 21.02.2016
BEOGRAD – „Reakcija Ivice Dačića na saopštenje SDS-a u kom se traži njegova hitna ostavka zbog nedvosmislene političke odgovornosti za pogibiju dvoje službenika Ministarstva spoljnih poslova je najblaže rečeno skandalozna zloupotreba… »

PORTPAROL: Vučić objavio opravdanje Pentagona za ubistvo Srba

Pravda 21.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić kažže da je obavio višše razgovora sa američkim zvaničnicima i sa ambasadorom SAD-a u Beogradu Kajlom Skotom o nastradalim srpskim građanima u Libiji. Srbija je, kako je rekao premijer, dobila uveravanja da američka… »

LAVROV I KERI POSTIGLI DOGOVOR: Mir u Siriji!?

Pravda 21.02.2016
AMAN – Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je danas da je sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim postigao preliminarni dogovor o uslovima prekida vatre u Siriji. „Postigli smo preliminarni sporazum o uslovima prekida neprijateljstva,… »

SAM JE TO TRAŽIO: Razrešen Miškovićev sudija!

Pravda 21.02.2016
BEOGRAD – Visoki savet sudstva razrešio je sudiju Vladimira Vučinića funkcije na njegov lični zahtev, saznaje Tanjug. Sudija Vučinić razrešen je na prošlonedeljnoj sednici Visokog saveta sudstva. On je svoj zahtev za razrešenje obrazložio… »

NEMAJU IZBORA: Izbeglice izbegavaju „Balkansku rutu“, biraju drugu, mnogo opasniju!

Pravda 21.02.2016
BERLIN – Izbeglice nastoje da izbegnu takozvanu „balkansku rutu“ ka Evropi zbog oštrih tamošnjih kontrola i umesto toga planiraju da koriste rizičniju rutu preko Sredozemnog mora, piše nemački „Velt am zontag“ pozivajući se na podatke… »

SNOUDEN SE JAVIO IZ MOSKVE: Predaću se vlastima SAD ako…

Pravda 21.02.2016
MOSKVA – Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden izjavio je danas da bi pristao na izručenje Sjedinjenim Američkim Državama ako mu savezna vlada bude garantovala da će imati fer suđenje. Snouden, bivši saradnik američke Agencije za… »

Britanska vlada puca zbog referenduma o EU

Pravda 21.02.2016
LONDON – Iako je britanski premijer Dejvid Kameron izjavio da se njegov kabinet složio da na referendumu podrži ostanak Britanije u reformisanoj Evropskoj uniji, jasno je da to pitanje stvara podele u kabinetu, što su britanski ministri danas… »

Vučić sutra ide u London

Pravda 21.02.2016
BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Velikoj Britaniji, gde će učestvovati na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se održava u Londonu. Kako je saopštila vladina… »

EBRD: Srbija – motor celog Zapadnog Balkana

Pravda 21.02.2016
BEOGRAD – Region zapadnog Balkana ima mnogo da ponudi potencijalnim ulagačimama, a uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj, Srbija može da postane motor za privlačenje investicija, izjavio je danas direktor EBRD za Srbiju Daniel Berg. Berg je… »