Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 21.02.2016

Vaterpolisti osvojili Kup regiona Srbije

RT Kragujevac 21.02.2016
Vaterpolisti Radničkog osvojili su Kup regiona centralne, južne i zapadne Srbije za 2001. godište, na finalnom turniru u Kruševcu i plasirali se u polufinale nacionalnog kupa. Radnički je bez većih problema nadigrao sve svoje rivale – Šabac… »

Rešavanje problema odlaganja otpada u gradu

RT Kragujevac 21.02.2016
Za izgradnju i opremanje Regionalnog centra za upravljanje otpadom u Kragujevcu do sada je obezbeđeno nešto manje od 22 miliona evra. Deo sredstava, u iznosu od 19 miliona evra, obezbeđen je iz IPA fondova, dok je ostatak od 2,5 miliona, kragujevačka… »

"Tigrice" protiv reprezentacije Crne Gore

RT Kragujevac 21.02.2016
Pauzu usled odložene utakmice 15. kola, rukometašice Radničkog iskoristile su za odigravanje dve kontrolne utakmice protiv juniorske reprezentacije Crne Gore. Ovaj svojevrsni dvomeč je dobrodošao Tigricama za uigravanje novih taktičkih varijanti… »

EPS: Popust za redovne platiše

RT Kragujevac 21.02.2016
Građani koji redovno plaćaju račune za struju pravo popusta od pet odsto mogu da ostvare do 29. februara, saopšteno je iz Elektroprivrede Srbije. Kako je rečeno u EPS-u, rok za ostvarivanje prava popusta od pet odsto za redovno plaćanje je pomeren… »

KKK Radnički savladao Slogu

RT Kragujevac 21.02.2016
Kragujevački košarkaški klub Radnički nadvisio je još jednog jakog izazivača u Drugoj ligi Zapad 2. Lider takmičenja je u 15. kolu, kao gost, savladao drugoplasiranu Slogu iz Despotovca, rezultatom 86:80. Time je sastav, koji predvodi Nenad… »

Vannastavne aktivnosti tržišna roba?

RT Kragujevac 21.02.2016
Nakon stupanja na snagu Zakona o javnim nabavkama o o rokovima plaćanja, većina škola u Kragujevcu ima problem sa organizovanjem ekskurzija, nastave u priorodi i zimovanja. Pojedini nastavnici i učitelji saminicijativno potpisuju ugovore sa agencijama… »

Veliko interesovanje građana za vaučere

RT Kragujevac 21.02.2016
Interesovanje građana za vaučere za odmor u našoj zemlji je veliko, kažu u Turističkoj organizaciji Srbije i najavljuju da će nastojati da što bolje predstave sve potencijale domaćeg turizma, s obzirom na to da Srbija ima mnogo toga da ponudi… »

Dokumentarna izložba "Vukova putovanja"

RT Kragujevac 21.02.2016
Dokumentarna izložba "Vukova putovanja", stigla je u Kragujevac iz Muzeja jezika i pisma u Loznici. Postavka u Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić", stavlja akcente na mesta koja je Vuk za života obišao, a koja su bila značajna za njegov reformatorski… »

Saradnja kragujevačkog Univerziteta i SANU

RT Kragujevac 21.02.2016
Rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nebojša Arsenijević i akademik Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, potpisaće sutra Protokol o saradnji kragujevačkog Univerziteta i SANU. Kako je najavljeno, potpisivanju… »

Kristina Zavaloni održala koncert

RT Kragujevac 21.02.2016
Kragujevac je imao priliku da u njenoj prvoj poseti Srbiji ugosti Kristinu Zavaloni, italijansku džez divu. Do koncerta, koji je održan sinoć u sali Knjaževsko-srpskog teatra, došlo je zahvaljujući saradnji Italijanskog instituta za kulturu i grada… »