Izvor: RTV arhiva vesti 21.02.2016

Knjiga žalosti povodom pogibije Srba u Libiji

RTV 21.02.2016
BEOGRAD - Knjigа žаlosti povodom pogibije Slаđаne Stаnković i Jovice Stepićа, službenikа Ambаsаde Srbije u Libiji, biće otvorena u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije u ponedeljak i utorak 22. i 23 februara. Kako je najavljeno, u knjigu… »

Džeb Buš odustao od trke za predsednika SAD

RTV 21.02.2016
NJUJORK - Jedan od pretendenata za kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Džeb Buš je saopštio da se povlači iz kampanje, nakon što je doživeo još jedan poraz na unutarstranačkim izborima, ovaj put u Južnoj Karolini… »

Migranti sa Batrovaca vraćeni u Principovac

RTV 21.02.2016
ŠID, BEOGRAD - Grupa od stotinak migranata koju je srpska policija zaustavila oko 700 metara od graničnog prelaza Batrovci, smeštena je u autobuse i krenula je nazad ka prihvatnom centru Principovac, saznaje Radio-televizija Vojvodina. 54. Policija je… »

Najmanje 140 žrtava napada u Siriji

RTV 21.02.2016
HOMS - Najmanje 140 osoba je poginulo, a više desetina ranjeno u nizu bombaških napada u Homsu i kod hrama u blizini Damaska, dok Vašington i Moskva rade na obezbeđivanju prekida vatre u Siriji. 58. Najmanje 57 ljudi, najviše civila, poginulo je, a… »

Tadić: Zloupotreba tragedije

RTV 21.02.2016
BEOGRAD - Reakcija Ivice Dačića na zahtev Socijaldemokratske stranke da odmah podnese ostavku zbog nedvosmislene političke odgovornosti za pogibiju dvoje službenika Ministarstva spoljnih poslova je najblaže rečeno skandalozna zloupotreba tragedije… »

Sedam žrtava pucnjave u Mičigenu

RTV 21.02.2016
KALAMAZU - Najmanje sedam osoba je ubijeno, među kojima jedna devojčica, a nekoliko je ranjeno kad je napadač u gradu Kalamazu, u američkoj saveznoj državi Mičigen, u više navrata otvorio vatru na njih, saopštila je danas lokalna policija, koja je… »

Vučić: Amerikanci nisu znali da su Srbi na prostoru koji je bombardovan

RTV 21.02.2016
LONDON - Srbija je dobila uveravanja da američka strana nikako nije mogla da zna da se dvoje državljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan u Libiji, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić. 70. Vučić je u Londonu za RTS… »

Keri i Lavrov dogovorili dodatne parametre za prekid vatre

RTV 21.02.2016
MOSKVA - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar DŽon Keri dogovorili su se oko dodatnih parametara vezano za prekid vatre u Siriji, saopštilo je večeras Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nakon telefonskog razgovora… »

Sudija Vučinić prelazi u advokate

RTV 21.02.2016
BEOGRAD - Visoki savet sudstva (VSS) razrešio je dužnosti, na njegov zahtev, sudiju Vladimira Vučinića, poznatog u javnosti po tome što je, kao predsednik veća u postupku protiv Miroslava Miškovića, doneo odluku da mu privremeno vrati pasoš. Kako… »

PUPS u Jagodini prešao u JS

RTV 21.02.2016
JAGODINA - Gradski odbor Partije ujedinjenih penzionera Srbije u Jagodini danas je doneo odluku da kompletno pređe u Jedinstvenu Srbiju, rekao je Tanjugu predsednik tog odbora Časlav Đorđević. On je istakao da su se na takav korak rešili posle… »