Izvor: Studio B arhiva vesti 21.02.2016

Predlog za novog ministra odbrane stigao u Skupštinu

Studio B 21.02.2016
Predlog premijera Aleksandra Vucića,kojim je za novog ministra odbrane predložio dosadašnjeg državnog sekretara u tom ministarstvu Zorana Đorđevića, stigao je u Skupštinu Srbije. Novi ministar odbrane obavljaće ovu funkciju privremeno do… »

Jutarnji: Mladić srpske nacionalnosti pretučen u Okučanima

Studio B 21.02.2016
Mladić srpske nacionalnosti iz Pakraca napadnut je u noći između petka i subote u jednoj kafani u Okučanima pošto je pustio pesmu koja je jednom od gostiju zasmetala, javio je "Jutarnji list". "Dobio sam šakom u lice. Pokušao sam se braniti, ali… »

Mađarska: Uhapšeno 150 migranta

Studio B 21.02.2016
Mađarska policija saopštila je da je u subotu do ponoći uhapšeno 150 migranata koji su na više mesta isekli zaštitnu ogradu na granici sa Srbijom, javili su danas mađarski mediji. Reporteri nacionalne televizije M1 izveštavaju sa granice da su… »

Odbojka: Vizura odbranila trofej Kupa Srbije

Studio B 21.02.2016
Odbojkasice Vizure osvojile su drugi uzastopni trofej u Kupu Srbije, pošto su večeras u finalu završnog turnira u Staroj Pazovi savladale domaćina Jedinstvo 3:0 (25:21, 25:22, 25:15). Vizura je ušla u istoriji kao pobednik jubilarnog 50. izdanja… »

U eksplozijama u Homsu i Damasku više od 80 mrtvih

Studio B 21.02.2016
U više eksplozija koje su se dogodile u Homsu i Damasku poginulo je nekoliko desetina ljudi, prenosi BBC. U Homsu je ubijeno najmanje 57 ljudi, uglavnom civila, u dve eksplozije bombi-automobila. Najmanje četiri eksplozije pogodile su južno predgrađe… »

Premijer razgovarao sa američkim zvaničnicima o tragediji

Studio B 21.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić kaže da je imao više razgovora sa američkim zvaničnicima i sa ambasadorom SAD u Beogradu Kajlom Skatom o nastradalim srpskim građanima u Libiji. Srbija je, kako premijer kaže za RTS, dobila uveravanja da američka strana… »

Postignut dogovor, migranti idu u centar u Principovcu

Studio B 21.02.2016
Nakon pregovora sa UNHCR-om, migranti koje je policija danas zaustavila oko 700 metara od prelaza Batrovci, ukrcali su se u autobuse, koji će ih prebaciti u centar za izbeglice u Principovcu, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta. Policija je danas… »

Krivična prijava protiv osobe kaja je bacila zapaljenu flaššu

Studio B 21.02.2016
Protiv osobe koja je upalila fitilj na flaši sa benzinom, a zatim je bacila na ulicu gde se našao dečak koji je tom prilikom zadobio opekotine, podneta je krivična prijava za teško delo protiv opšte sigurnosti. Kako je rečeno Tanjugu u MUP-u… »

Vulin: Potpisujemo sporazum o socijalnom osiguranju sa Rusijom

Studio B 21.02.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je u Nišu da je već parafiran sporazum o socijalnom osiguranju sa Ruskom Federacijom i da će u toku ove godine biti potpisan. "Oni koji nam drže lekcije o saradnji… »

Vučić: U Londonu o reformama Srbije, bezbednosti, Libiji

Studio B 21.02.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji predvodi delegaciju Srbije na Investicionom samitu EBRD-a u Londonu, kaže da će glavne teme biti reforme koje Srbija sprovodila, razvoj preduzetničkog duha, ali i pitanja bezbednosti i događanja u… »