Politika arhiva vesti 21.02.2016

Tadić: Dačićeva reakcija skandalozna

Beta 21.02.2016
Lider SDS-a Boris Tadić ocenio je danas da je reakcija ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića na zahtev te SDS-a da podnese ostavku zbog političke odgovornosti za pogibiju službenika tog ministarstva "skandalozna zloupotreba tragedije u svrhu… »

Vučić: Amerikanci nisu znali da su Srbi na prostoru koji je bombardovan

RTV 21.02.2016
LONDON - Srbija je dobila uveravanja da američka strana nikako nije mogla da zna da se dvoje državljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan u Libiji, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić. 70. Vučić je u Londonu za RTS… »

JA: Članovi gradskog odbora PUPS prelaze u JS

B92 21.02.2016
Jagodina -- Članovi Gradskog odbora PUPS u Jagodini će kolektivno preći u Jedinstvenu Srbiju nezadovoljni odlukom predsedništva stranke da izađe iz koalicije sa SPS i JS. To je odlučeno na sastanku Gradskog odbora PUPS u Jagodini. U saopštenju… »

Đorđević predložen za ministra odbrane

Glas Zapadne Srbije 21.02.2016
Na osnovu ustavnih i zakonskih ovlašćenja, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predložio je Narodnoj skupštini da za ministra odbrane bude izabran Zoran Đorđević, dosadašnji državni sekretar ovog ministarstva, saopštreno je iz Vlade… »

Vučić sutra ide u London

Pravda 21.02.2016
BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Velikoj Britaniji, gde će učestvovati na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se održava u Londonu. Kako je saopštila vladina… »

Načisto prs'o: Saradnja sa NATO je nacionalni interes

Vesti online 21.02.2016
Srbija je nezavisna i vojno neutralna zemlja i to će da ostane, tvrdi ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i dodaje da bi odbijanje saradnje sa NATO predstavljalo izdaju nacionalnih interesa zemlje. - NATO je vojna organizacija koja se nalazi… »

Sporazum Srbije i Rusije o socijalnom osiguranju

RTV 21.02.2016
NIŠ - Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da je već parafiran sporazum o socijalnom osiguranju sa Ruskom Federacijom i da će u toku ove godine biti potpisan. "Oni koji nam drže… »

DSS žrtva pronatovske vlasti

RTV 21.02.2016
BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je danas da je trenutno na meti napada "vlasti i njenih poslušnika" zbog protivljenja sporazumu IPAP Srbije s NATO-om i usvajanja Zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i NATO-a za podršku i… »

Vozači, Oprez: Pažljivo na putevima zbog odrona!

Kurir 21.02.2016
BEOGRAD - Iz Auto moto saveza Srbije (AMSS) savetuju vozačima veći oprez za volanom na deonicama gde dolazi do česte pojave odrona, kojih najviše ima duž ibarske i đerdapske magistrale, na deonici Kučevo - Majdanpek, kao i na putu Kraljevo -… »

Vlada u senci DS: Zakon o javnim preduzećima je još jedan zakon sa koruptivnim odredbama

Blic 21.02.2016
Samo tri godine pošto je donela prethodni, pod znacima navoda istorijski, Zakon o javnim preduzećima aktuelna vlast najavljuje donošenje novog zakona na iastu temu u skupštinskoj proceduri, zato što je preko 50 odsto odredbi ovog zakona promenjeno… »