Društvo arhiva vesti 23.02.2016

Avion sa telima službenika srpske ambasade sleteo u Beograd

Politika 23.02.2016
Dačić: Potežica će ponovo dati izjavu i biće povučen. Avion sa posmrtnim ostacima tragično nastradalih Slađane Stanković i Jovice Stepića, službenika Ambasade Srbije u Libiji, sleteo je na beogradski aerodrom „Nikola Tesla” Avion sa telima… »

Na Batrovcima kolona kamiona duga 8 kilometara

Radio 021 23.02.2016
Na graničnom prelazu Batrovci promet robe se i dalje otežano odvija, a na izlazu iz Srbije danas se nalazi oko 400 kamiona, u koloni dugoj osam kilometara. Zadržavanja traju i do 13 sati. Gužva je počela još za vikend i uslovljena je usporenim radom… »

Lončar: Policiji sam lično odneo ugovore o stanu

Press 23.02.2016
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, izjavio je danas, povodom navoda KRIK-a da je pre 14 godina kupio stan od supruge člana zemunskog klana, da su nadležni organi uradili svoj posao i da je epilog o tome poznat. "Lično sam odneo sve ugovore policiji… »

"Obnovljeno 16 zdravstvenih ustanova"

RTV 23.02.2016
BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je od ukupno 152 zdravstvene ustanove za koje je predviđena obnova, njih 16 završeno, a pri kraju su još 23 objekata. On je prilikom obilaska Klinike za ginekologiju i akušerstvo… »

Nenad pita državu: Da li nema novca za moje lečenje?

N1 Info 23.02.2016
Šesnaestogodišnji Nenad Pavlović objavio je na Jutjubu video u kom kaže da boluje od izuzetno retke bolesti krvi, PNH, za koju u svetu postoji samo jedan lek. Izvor: YouTube Lečenje je, međutim, izuzetno skupo. Nenad kaže da ne namerava da… »

Stefanović: Ponašaćemo se kao Austrija i Nemačka

Press 23.02.2016
Srbija je danas od Slovenije dobila dopis kojim je Beograd obavešten da će zvanična Ljubljana prihvatiti samo migrante koji zatraže azil u Austriji ili Nemačkoj, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ponovio da će se Srbija… »

Šta je Potežica u novembru tražio od državnog vrha

B92 23.02.2016
Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica u novembru prošle godine tražio da državni vrh zaustavi neprimereno pisanje štampe o otmici službenika ambasade. Kako prenosi list Politika, Potežica je u pismu najavio je i tužbu protiv pojedinih medija… »

Vremenska prognoza - 24. februar

RTS 23.02.2016
Oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Posle podne na severozapadu, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar umeren i jak, severozapadni, na severu i istoku povremeno sa… »

Lončar: U Srbiju stiže 2.000 besplatnih vakcina protiv HPV, izazivača raka grlića materice

Kurir 23.02.2016
U Srbiju stiže 2.000 besplatnih doza vakcine protiv humanog papiloma virusa (HPV), izazivača raka grlića materice, a one će biti dostupne u tri okruga u Srbiji i četiri beogradske opštine, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Na… »

Beč najbolji za život, Beograd u "zlatnoj sredini"

Studio B 23.02.2016
Glavni grad Austrije, Beč, nudi najbolji kvalitet života od 230 svetskih metropola obuhvaćenih istraživanjem američke konsultantske kompanije Merser (Mercer), dok se Beograd na toj listi nalazi u "zlatnoj sredini". Posle Beča, najbolji gradovi za… »