Izvor: Studio B arhiva vesti 23.02.2016

Beč najbolji za život, Beograd u "zlatnoj sredini"

Studio B 23.02.2016
Glavni grad Austrije, Beč, nudi najbolji kvalitet života od 230 svetskih metropola obuhvaćenih istraživanjem američke konsultantske kompanije Merser (Mercer), dok se Beograd na toj listi nalazi u "zlatnoj sredini". Posle Beča, najbolji gradovi za… »

Nastavak suđenja Oriću 8. marta

Studio B 23.02.2016
U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje ratnom komandantu Srebrenice Naseru Oriću i njegovog saborcu Sabahudinu Muhiću, optuženima za zločine nad srpskim zatvorenicima 1992. Suđenje je nastavljeno svedočenjem zaštićenog svedoka Tužilaštva BiH… »

Do kraja godine 87 novih autobusa

Studio B 23.02.2016
U ovoj godini na ulice Beograda stići će 87 novih autobusa, zglobnih, solo, školskih i električnih, rekao je na TV Pink gradski menadžer Goran Vesić i najavio uskoro potpisivanje ugovora o kupovini 20 niskopodnih solo autobusa. Vesić je podsetio da… »

Čukarički rukavac postaće turistička atrakcija Beograda

Studio B 23.02.2016
U toku radovi na izmuljavanju rečnog korita Čukaričkog rukavca. Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić obišli su danas Čukarički rukavac. Vesić je podsetio da je Grad Beograd izdvojio sredstva za čišćenje… »

Vrh SPC danas u Pakracu

Studio B 23.02.2016
Vrh Srpske pravoslavne crkve, na čelu sa patrijarhom Irinejom, boraviće danas u Hrvatskoj u Pakracu, gde će biti održan parastos srpskim žrtvama i sahrana četvorice pakračkih episkopa, rečeno je u Beogradskoj patrijaršiji. Patrijarh sa episkopima… »

Beograd - nova atraktivna destinacija

Studio B 23.02.2016
Međunarodni sajam turizma pod sloganom "Gde još niste bili" privukao je za četiri dana oko 71.500 posetilaca, što je nekoliko hiljada više nego prošle godine, izjavio gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Mali je Tanjugu rekao da je Beograd… »

Patrijarh Irinej u Pakracu održao parastos srpskim žrtvama

Studio B 23.02.2016
U Sabornom hramu Svete Trojice u Pakracu patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej danas je predvodio molitvu za mučenike tokom koje su u kripte crkve vraćeni zemni ostaci četvorice tamošnjih episkopa. Patrijarh Irinej nad grobom četvorice… »

Prihvatni centri u Makedoniji pune se izbeglicama povratnicima

Studio B 23.02.2016
Prihvatni centri u Makedoniji se pune izbeglicama iz Avganistana koje druge zemlje vraćaju nakon uvodjenja strožijih mera kontrole, prenose danas makedonski mediji. Kako navodi portal MKD (mkd.md), uvodjenje kvota za azilante i tranzit u nekim zemljama… »

Šest turskih aviona povredilo vazdušni prostor Grčke

Studio B 23.02.2016
Šest turskih lovaca i dva mornarička izviđačka aviona ušla su bez dozvole u vazdušni prostor Grčke, povredivši ga u ponedeljak 36 puta iznad Egejskog mora. Od toga, 17 povreda vazdušnog prostora izvršio je turski izviđački avion "CN-235" koji… »

Rad inspekcije na terenu

Studio B 23.02.2016
Suzbijanje nelegalne ulične prodaje, popisivanje bilborda na javnim površinama i rad turističke inspekcije U Sekretarijatu za inspekcijske poslove prošle nedelje primljeno je 288 prijava građana i formiran ukupno 561 predmet. Doneto je 116 rešenja… »