Svet arhiva vesti 23.02.2016

U Mars čokoladicama u Nemačkoj nadjena plastika

Beta 23.02.2016
Proizvodjač čokolada Mars povukao je u Nemačkoj čokoladice "Mars" i "Snikers" (Snickers) pošto su u njima pronadjeni komadići plastike. Takodje su povučene i čokoladice "Milki vej minis" (Milky Way Minis), "Miničrs" (Miniatures) kao i neke kutije… »

Vikiliks: Hilari Klinton tražila da se ukrade DNK Ban Kimuna

Nova ekonomija 23.02.2016
Asanž objavio da je NSA prisluškivala sastanke svetskih lidera Sajt "Vikiliks" objavio je nove poverljive dokumente koji otkrivaju da je američka Agencija za nacionalnu bezbednost prisluškivala privatne sastanke svetskih lidera, uključujući prvog… »

VIDEO: Eksplozija u britanskoj elektrani

Vesti online 23.02.2016
U snažnoj eksploziji koja je pogodila elektranu Didkot na jugu Engleske u oblasti Oksfordšir jedna osoba je poginula, pet je povređeno, a tri su nestale. My niece took this footage of the aftermath at Didcot Power Station #Didcot… »

Evropski sud: Suđenje ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom nepošteno

Blic 23.02.2016
Evropski sud za ljudska prava zaključio je danas da je suđenje ruskom opozicionom lideru Alekseju Navaljnom bilo nepravedeno, da on ima pravo na pošteno suđenje i naložilo je ruskoj vladi da mu isplati 56.000 evra na ime pravnih troškova i odštete… »

Švedska: otetu ženu držao u za nju izgrađenom bunkeru

Politika 23.02.2016
STOKHOLM - Švedski lekar Martin Peter Treneborg osuđen je na deset godina zatvora zbog kidnapovanja jedne žene i njenog držanja u specijalno izgrađenom zvučno izolovanom bunkeru. Treneborg, koji je ženu držao zatvorenom šest dana, priznao je… »

Nuklearne probe u Polineziji izazvale rak kod stanovništva

Nova ekonomija 23.02.2016
Fransoa Oland obećao odštetu žrtvama Francuski predsednik Fransoa Oland je priznao da su tri decenije nuklearnih proba u Francuskoj Polineziji imale uticaj na zdravlje ljudi i na tamošnju životnu sredinu. On je obećao reviziju procesa određivanja… »

Turski avioni povredili vazdušni prostor Grčke

RTV 23.02.2016
ATINA - Šest turskih lovaca i dva mornarička izviđačka aviona ušla su bez dozvole u vazdušni prostor Grčke, povredivši ga u ponedeljak 36 puta iznad Egejskog mora. Od toga, 17 povreda vazdušnog prostora izvršio je turski izviđački avion… »

Holandija: Voz udario u dizalicu, jedna osoba poginula

Novi magazin 23.02.2016
Nesreća se desila jutros oko devet časova blizu grada Dalfsen, oko 125 kilometara istočno od Amsterdama. Na fotografijama s mesta nesreće vidi se da su četiri vagona prevrnuta na ili blizu šina. Gradonačelnik Han Noten izjavio je da u vozu nije… »

Kurdske snage spasile švedsku tinejdžerku od ID

B92 23.02.2016
Brisel -- Vlasti kurdske provincije u Iraku saopštile su da su kurdske snage spasile švedsku tinejdžerku od Islamske države blizu grada Mosul, koji kontrolišu ekstremisti. Regionalna kurdska vlada navela se da je 16-godišnja devojka oslobođena 17… »

Hamond: Dokazi o saradnji Kurda, Asada i Rusa uznemirujući

RTS 23.02.2016
Britanski šef diplomatije Filip Hamond izjavio da su primećeni uznemirujući dokazi da sirijski Kurdi sarađuju sa sirijskom vladom predsednika Bašara el Asada i ruskim vazdušnim snagama. "Ono što smo videli prethodnih nedelja je veoma uznemirujući… »