Balkan arhiva vesti 24.02.2016

Sobranje pomerilo izbore na 5. jun

RTV 24.02.2016
SKOPLJE - Makedonska skupština odlučila je da nove parlamentarne izbore pomeri za 5. jun. Poslanici su sinoć sa 83 glasa "za" i tri "protiv", odlučili da izmene raniju odluku o raspuštanju Sobranja i održavanju vanrednih parlamentarnih izbora 24… »

Amnesti: Hrvatska i dalje diskriminiše Srbe i Rome

Press 24.02.2016
U Hrvatskoj i dalje traje diskriminacija Srba i Roma, navodi se u godišnjem izveštaju Amnesti internešnala (AI) u kojem se napominje da se prošle godine zemlja borila s problemom velikog broja izbeglica i migranata, ali se vlastima zamera da nisu… »

Predlog Saboru: Glavašu ukinuti poslanički imunitet

RTV 24.02.2016
ZAGREB - Mandatno-imunitetska komisija Sabora Hrvatske predložila je danas parlamentu da ukine poslanički imunitet Branimiru Glavašu, kome Vrhovni sud u drugostepenom postupku treba ponovo da sudi zbog ratnog zločina protiv civila srpske nacionalnosti… »

Biro za koordinaciju o podizanju pripravnosti vojske?

Prva 24.02.2016
Biro za koordinaciju službi bezbednosti, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, zaseda danas popodne u Beogradu, a trebalo bi, prema navodima Blica, da razmotri mogućnost da zbog potencijalne eskalacije migrantske krize Vojska Srbije bude… »

AI: Hrvatska i dalje diskriminiše Srbe i Rome

Akter 24.02.2016
U Hrvatskoj i dalje traje diskriminacija Srba i Roma, navodi se u godišnjem izveštaju Amnesti internešnala. U Hrvatskoj i dalje traje diskriminacija Srba i Roma, navodi se u godišnjem izveštaju Amnesti internešnala (AI) u kojem se napominje da se… »

Stokholmski sindrom: Utapanje Crne Gore u NATO je poniženje

Pravda 24.02.2016
Zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova smatra utapanje Crne Gore u NATO poniženjem za ovu zemlju. Utapanje Crne Gore u NATO ponižava ljude u zemlji u kojoj se i dalje sećaju bombardovanja svojih gradova od strane vojnog saveza, rekla je… »

Dodik: Protiv mene i moje porodice vodi se najopsežnija istraga

RTV 24.02.2016
SARAJEVO - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se protiv njega, njegove supruge, sina, kćerke i oca vodi "najopsežnija istraga koja ima i regionalni karakter". U intervjuu za agenciju Anadolija Dodik je rekao da postoje "konkretne… »

Hrvatska vraća obavezni vojni rok?

Alo 24.02.2016
Pojedini članovi Odbora za obranu iz redova vladajuće većine u Hrvatskoj zalažu se za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka, piše Jutarnji list. Kako list navodi, ovo se događa u godini kada bi vojni budžet mogao biti najmanji od 1990… »

Nišani tražio od BiH da preispita stav o priznavanju Kosova

N1 Info 24.02.2016
Predsednik Albanije Bujar Nišani izjavio je u Sarajevu da je od članova Predsedništva BiH zatražio da preispitaju mogućnost revizije stava BiH u vezi sa priznavanjem Kosova i dokumenata kosovskih građana. Predsednik Albanije Bujar Nišani izjavio je… »

Ivanić odbacio poziv Nišanija da BiH prizna Kosovo

Slobodna Evropa 24.02.2016
Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH na vanrednoj konferenciji za novinare u Sarajevu je izjavio kako Bosna i Hercegovina neće mijenjati svoju politiku prema Kosovu u smislu njegovog priznanja, kako je to tokom posjete Sarajevu danas potencirao… »