Društvo arhiva vesti 24.02.2016

Srpski državljani stradali od detonacije

Akter 24.02.2016
Obdukcioni nalaz pokazao je da su radnici ambasade u Libiji Jovica Stepić i Slađana Stanković nastradali od posledica detonacije i da nisu mučeni, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković. Selaković je za B92 posle sednice Biroa za… »

Amnesti: Beograd se "bori" s izbeglicama

Akter 24.02.2016
Beograd se "bori" sa ogromnim brojem izbeglica koje su ušle u zemlju, Priština odlaže primenu briselskih sporazuma, konstatuje AI u najnovijem izveštaju. U Srbiju je tokom 2015. godine ušlo preko 600.000 izbeglica i migranata, koji su uglavnom… »

Država će dati sve od sebe da pomogne dečaku

Beta 24.02.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država traži zakonski način da pomogne dečaku Nenadu Pavloviću koji boluje od retke bolesti krvi. Šesnaestogodišnji mladić iz Beograda uputio je pre nekoliko dana u video klipu apel… »

Smrt Službenika Ambasade: Sahrana Slađane Stanković u petak

Blic 24.02.2016
Službenica Ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković biće sahranjena u petak, potvrđeno je "Blicu" u Vladi Srbije. Informacija o sahrani Jovice Stepića još uvek nije objavljena. Komemoracija tragično stradalim službenicima Ambasade biće… »

Spremite se: Danas kiša i jak vetar - a biće i snega!

24 Sata 24.02.2016
U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Kako je saopštio Republički hidrometeorloški zavod, posle podne očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje, prvo na severozapadu. Duvaće umeren… »

Patrijarh Irinej: Mi, Srbi, nemamo bliže od Hrvata

Večernje novosti 24.02.2016
Žrtvu treba pamtiti, ali treba biti sposoban opraštati, najvažniji je deo govora koji je pravoslavnim vernicima uputio poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej, prenosi danas Jutarnji list. PAKRAC - Žrtvu treba pamtiti, ali treba biti… »

UNS: Vlada hitno da reši pitanje statusa Tanjuga

B92 24.02.2016
Beograd -- Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je Vladu Srbije da hitno reši sva sporna pitanja u vezi sa statusom ugašene novinske agencije Tanjug. "UNS poziva Vladu da privatizaciju nacionalne novinske agencije okonča na zakonit način i uz… »

Kamioni zaglavljeni na Batrovcima

Mondo 24.02.2016
Na graničnom prelazu Batrovci za teretni saobraćaj zadržavanja su i dalje duga i višesatna na ulazu u Hrvatsku, a u proseku se čeka oko osam časova, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Foto: Mondo/ Goran Sivački Na graničnom prelazu Šid… »

SEDNICA BIROA ZA KOORDINACIJU SLUŽBI BEZBEDNOSTI Selaković: Sve bezbednosne i informativne službe u punoj pripravnosti

Večernje novosti 24.02.2016
Biro za koordinaciju službi bezbednosti preporučio je danas predsedniku Srbije da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, kako bi zemlja podigla kapacitete za odgovor na migrantsku krizu. Biro za koordinaciju službi bezbednosti preporučio je… »

Univerzitet Tafts dodelio nagradu CANVAS-u

B92 24.02.2016
Beograd -- Masačusetski Univerzitet Tafts dodelio je ove godine prestižnu nagradu “Dr Žan Majer” beogradskom Centru za primenjene nenasilne akcije i strategije. Priznanje, koje se dodeljuje organizacijama i pojedincima za doprinos razvoju svesti… »