Društvo arhiva vesti 24.02.2016

Diplomate stradale od detonacije, nisu mučeni

B92 24.02.2016
Beograd -- Radnici ambasade u Libiji Jovica Stepić i Slađana Stanković nastradili su od posledica detonacije i nisu bili mučeni, pokazali su obdukcioni nalazi. To je potvrdio i ministar pravde Nikola Selaković. Selaković je za B92 posle sednice… »

Amnesti: Beograd se "bori" s izbeglicama

Akter 24.02.2016
Beograd se "bori" sa ogromnim brojem izbeglica koje su ušle u zemlju, Priština odlaže primenu briselskih sporazuma, konstatuje AI u najnovijem izveštaju. U Srbiju je tokom 2015. godine ušlo preko 600.000 izbeglica i migranata, koji su uglavnom… »

Država će dati sve od sebe da pomogne dečaku

Beta 24.02.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država traži zakonski način da pomogne dečaku Nenadu Pavloviću koji boluje od retke bolesti krvi. Šesnaestogodišnji mladić iz Beograda uputio je pre nekoliko dana u video klipu apel… »

Kurir Saznaje Sahrana U Petak: Slađanu identifikovali po satu i narukvici, a Jovicu po belegu

Kurir 24.02.2016
BEOGRAD - Tela dvoje srpskih službenika naše ambasade u Libiji - Slađane Stanković i Jovice Stepića, do vojne bolnice koja se nalazi na aerodromu prebacili su specijalci jedinice "Rada", koji kontrolišu oblast glavnog grada u Libiji, kaže za Kurir… »

Sutra umereno oblačno, temperatura do 16 stepeni

Blic 24.02.2016
U Srbiji će sutra biti umereno oblačno s dužim periodima sunčanog vremena, uz slab do umeren vetar i temperaturu do 16 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Posle podne na severu i zapadu zemlje očekuje se povećanje… »

Irinej: Srbi nemaju bliže od Hrvata

Akter 24.02.2016
Žrtvu treba pamtiti, ali treba biti sposoban opraštati, poručio je vernicima na parastosu u Pakracu, u Hrvatskoj, patrijarh Irinej, koji je rekao i da Srbi nemaju bliže od Hrvata, te da ono što se dogodilo u prošlosti treba biti opomena za… »

APR: Tanjug mora biti brisan kao javno preduzeće

B92 24.02.2016
Beč -- Novinska agencija Tanjug koja je ugašena Vladinom odlukom, iz registra mora biti brisana kao javno preduzeće, a potom i kao medij. To je izjavila predstavnica Agencije za privredne registre Ružica Mačukat. "Status Tanjuga propisan je odlukom… »

NA BARTOVCIMA SE ČEKA 8 SATI: Kolona kamiona i do 7 kilometara!

Kurir 24.02.2016
BATROVCI - Na graničnom prelazu Batovci sa Hrvatskom kolona kamiona i danas je duga sedam kilometara i na ulaz u tu zemlju teretnjaci čekaju oko osam sati. Kad je reč o putničkom saobraćaju, nema dužih zadržavanja. Teretni saobraćaj je, kako kažu… »

Preporuka predsedniku da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

RTS 24.02.2016
Biro za koordinaciju službi bezbednosti preporučio je predsedniku Srbije da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, kako bi zemlja podigla kapacitete za odgovor na migrantsku krizu i sve složeniju situaciju u regionu, izjavio je ministar pravde… »

Univerzitet Tafts dodelio nagradu CANVAS-u

B92 24.02.2016
Beograd -- Masačusetski Univerzitet Tafts dodelio je ove godine prestižnu nagradu “Dr Žan Majer” beogradskom Centru za primenjene nenasilne akcije i strategije. Priznanje, koje se dodeljuje organizacijama i pojedincima za doprinos razvoju svesti… »