Izvor: Akter arhiva vesti 24.02.2016

Biro: Sve bezbednosne službe u pripravnosti

Akter 24.02.2016
Sve službe bezbednosti u stanju su pripravnosti povodom migrantske krize, rečeno je nakon sednice Biro za koordinaciju službi bezbednosti. Sve policijske službe i službe bezbednsoti u stanju su pripravnosti povodom migranstne krize, izjavio je danas… »

Vučić sa predstavnicima Lidla

Akter 24.02.2016
Predstavnici kompanije Lidl su danas, na sastanku sa premijerom Aleksandrom Vučićem, najavili da će ove i naredne godine u Srbiji izgraditi još 20 maloprodajnih objekata. Premijer Vučić je sa predstavnicima kompanije Lidl razgovarao o njihovim… »

Ponovo tuča migranta kod Glavne autobuske stanice

Akter 24.02.2016
U parku kod Glavne autobuske stanice oko 17.00 sati ponovo se dogodila tuča među migrantima, u blizini mesta gde je jutros izboden migrant iz Maroka. Do tuče je došlo u Karađorđevoj ulici iz za sada nepoznatih razloga, rečeno je Tanjugu u MUP-u. U… »

Srpski državljani stradali od detonacije

Akter 24.02.2016
Obdukcioni nalaz pokazao je da su radnici ambasade u Libiji Jovica Stepić i Slađana Stanković nastradali od posledica detonacije i da nisu mučeni, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković. Selaković je za B92 posle sednice Biroa za… »

Usvojen Zakon o javnim preduzećima

Akter 24.02.2016
Direktori javnih preduzeća u Srbiji biraće se na javnom konkursu i neće moća da budu partijski funkcioneri, predviđeno je Zakonom o javnim preduzećima, koji je danas usvojen u Skupštini Srbije. Usvojeni zakon još predviđa da direktora javnog… »

Makedonska skupština pomerila izbore na 5. jun

Akter 24.02.2016
Makedonska skupština odlučila je pred ponoć da nove parlamentarne izbore pomeri za 5. jun. Poslanici su sa 83 glasa "za" i tri "protiv", odlučili da izmene raniju odluku o raspuštanju Sobranja i održavanju vanrednih parlamentarnih izbora 24. aprila… »

SAD odbacuju odgovornost za smrt diplomata

Akter 24.02.2016
Pentagon je saopštio da dvoje srpskih državljana koji su stradali prošle nedelje u Libiji verovatno nisu poginuli u američkom bombardovanju. "Informacije koje za sada imamo ne podržavaju tvrdnju Beograda da su dvoje Srba poginuli u bombardovanju“… »

Amnesti: Beograd se "bori" s izbeglicama

Akter 24.02.2016
Beograd se "bori" sa ogromnim brojem izbeglica koje su ušle u zemlju, Priština odlaže primenu briselskih sporazuma, konstatuje AI u najnovijem izveštaju. U Srbiju je tokom 2015. godine ušlo preko 600.000 izbeglica i migranata, koji su uglavnom… »

Putarina neće poskupeti

Akter 24.02.2016
Vlada Srbije nije dala odobrenje Putevima Srbije da povećaju cene putarina za 10 odsto. Vlada Srbije nije dala odobrenje Putevima Srbije da povećaju cene putarina za 10 odsto, pišu danas Večernje novosti. Kako je bilo najavljeno, novi cenovnik je… »

Pronađena olupina u kome je poginulo 23 putnika

Akter 24.02.2016
Zvaničnici Nepala saopštili su da je pronađena olupina malog putničkog aviona u kome su bile 23 osobe i da nema preživelih. Avion je rano jutros nestao na zapadu zemlje. "Pronađena je olupina aviona koji je potpuno izgoreo", izjavio je za AFP… »