Izvor: Auto blog arhiva vesti 24.02.2016

Vlada Srbije nije dala odobrenje Putevima Srbije da povećaju cene putarina

Auto blog 24.02.2016
Kako prenosi Beta, Vlada Srbije nije dala odobrenje Putevima Srbije da povećaju cene putarina za 10 odsto, pišu Večernje novosti. Kako je bilo najavljeno, novi cenovnik je trebalo da počne da se primenjuje od početka februara, čime bi korišćenje… »

Pripremite se, stiže Gymkhana 8

Auto blog 24.02.2016
U ponedeljak, 29. februara, predstaviće se nova epizoda slavnog serijala - Gymkhana 8. Ken Block ponovo je seo za volan supersnažne Ford Fieste ST RX43, ovoga puta u Dubaiju. To će biti posebno zanimljivo, posebno ako uzmemo u obzir činjenicu kakvim… »

Formula 1 - kvalifikacije postaju dramatičnije

Auto blog 24.02.2016
Kako piše Sport klub, šefovi timova Formule 1 dogovorili su promenu sistema kvalifikacija za predstojeću sezonu. Kvalifikacije će i dalje imati tri runde kao i prethodnih deset godina, ali će se uvesti učestalije eliminacije sporih bolida. Prva… »

Mini Open 150 Convertible Edition

Auto blog 24.02.2016
Povodom lansiranja novog Minija u kabriolet izdanju, Mini je pripremio i specijalno izdanje nazvano Mini Open 150 Convertible Edition. U pitanju je ograničena serija od samo 150 komada, a biće dostupan samo na britanskom tržištu, i to od sledećeg… »

Volvo V40 facelift za sajam u Ženevi (+ video)

Auto blog 24.02.2016
Mada će glavni novitet Volvoa na sajmu automobila u Ženevi početkom marta biti novi sedan S90 (već prikazan prošlog meseca u Detroitu) i karavan V90, na njihovom štandu će se naći i restilizovani V40 (uključujući i V40 Cross Country). V40 je… »

Automobilska industrija izgubiće deo prihoda zbog širenja car-sharinga

Auto blog 24.02.2016
Globalni rast car-sharinga, sukorišćenja automobila, odnosno alternativi vlasništvu nad putničkim vozilom, naštetiće tadicionalnoj prodaji vozila i zaradi auto industrije do 2021. ali ni približno toliko kao rast proizvodnje autonomnih vozila… »

Volkswagen opet proizveo više kobasica nego automobila

Auto blog 24.02.2016
Kako piše Mojauto, „Folksvagen“ je drugu godinu zaredom proizveo više kobasica nego automobila. Ne, ovo nije prvoaprilska šala a moguće je i da će VW pokrenuti i proizvodnju vina kako bi se oporavio od „Dizelgejt“ afere. Da budemo nemački… »

Predstavljen Alfa Romeo Giulietta facelift (+ video)

Auto blog 24.02.2016
Kao što je bilo i najavljeno, Alfa Romeo je večeras i zvanično predstavio doteranu verziju aktuelne Giuliette, dok će šira javnost ovaj automobil C segmenta moći da vidi početkom marta na sajmu u Ženevi. Nešto više o obnovljenoj Giulietti… »

Yasuhisa Arai napušta mesto vođe F1 projekta u Hondi

Auto blog 24.02.2016
Yasuhisa Arai, šef motorsport odeljenja u Hondi, napustiće mesto rukovodioca Hondinog F1 projekta. Yasuhisa Arai se smatra najodgovornijim za prošlogodišnju katastrofu koja je zadesila McLaren i Hondu zbog slabog i nepouzdanog Hondinog motora. Prošle… »

Ducati predstavio novi Desmosedici GP

Auto blog 24.02.2016
Ducati je danas i zvanično predstavio svoju mašinu za predstojeću sezonu, Desmosedici GP. Motocikl je već nastupao na stazi i to na oba dosadašnja presezonska testa, gde su ga vozili Doviciozo i Janone, ali bez novih boja. Oba vozača su bila… »