Izvor: BizLife arhiva vesti 24.02.2016

Kosovska vlada najavljuje uvođenje recipročnih mera Srbiji

BizLife 24.02.2016
Vlada Kosova upozorila je da bi mogla da uvede recipročne mere protiv Srbije zbog prepreka koje nameće pojedinim kosovskim kompanijama čija se delatnost bazira na uvozu ili izvozu, prenosi danas prištinski list Koha ditore. Vlada Kosova upozorila je… »

Melinda Gates: Život u svetu postaje sve bolji

BizLife 24.02.2016
Melinda Gates, supruga osnivača Microsofta Billa Gatesa i kopredsedavajuća porodične fondacije, rekla je za Bloomberg da život u svetu postaje sve bolji. Melinda Gates, supruga osnivača Microsofta Billa Gatesa i kopredsedavajuća porodične… »

Dugoročni plan Lidla u Srbiji: IZGRADIĆEMO 100 OBJEKATA

BizLife 24.02.2016
Nemački trgovinski lanac Lidl izgradiće u Srbiji ove i naredne godine 20 maloprodajnih objekata, saopštila je danas Vlada Srbije nakon sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima te kompanije. Nemački trgovinski lanac Lidl… »

Ko su zapravo šarmantni i popularni?

BizLife 24.02.2016
Kažu da šarmantni prolaze bolje u životu. To su oni koji dobiju malo veću kuglu sladoleda, u školi višu ocenu, na poslu im se gleda kroz prste... U skoro svakoj situaciji mogu da se „provuku“. Kažu da šarmantni prolaze bolje u životu. To su… »

SAVET DANA: Šta je na prvom, a šta na drugom mestu?

BizLife 24.02.2016
"Vaše vreme je ograničeno, nemojte ga trošiti živeći nečiji život. Nemojte da dopustite da vas zarobi dogma – živeti kako drugi misle. Nemojte dozvoliti da buka tuđih mišljenja utiša vaš unutrašnji glas. I najvažnije, imajte hrabrosti da… »

VIDEO: Kako da postanete ljudski detektor laži

BizLife 24.02.2016
kratak video. Business Insider objavio je kratak video pomoću kojeg ćete za manje od dva minuta veoma efikasno naučiti kako da prepoznate kada vas neko laže. Istina se izgovara mnogo brže nego laž jer kada vas neko nešto pita, a vi treba da… »

Pirot ima manjak zaposlenih u opštinskoj upravi i javnim preduzećima

BizLife 24.02.2016
Opština Pirot jedna je od retkih u Srbiji koja po procenama Vlade Srbije ima manje zaposlenih od onog broja koji je dozvoljen odlukom Vlade Srbije, izjavio je predsednik te opštine Vladan Vasić. Opština Pirot jedna je od retkih u Srbiji koja po… »

IZJAVA DANA: Nemački kralj mesa i srpski ćevapi

BizLife 24.02.2016
Clemens Tonnies, vlasnik nemačke kompanije Tonnies „I ja volim srpske ćevape. Sinoć smo bili na večeri, a nakon što smo jeli junetinu i jagnjetinu, tražio sam ćevape. Znamo kako se to radi, a ako ne znamo pitaćemo srpske proizvođače. Mi volimo… »

Umberto Eco o budućnosti knjige: Kao i točak, jednom pronađena ne može se poboljšati

BizLife 24.02.2016
Veliki italijanski pisac, esejista i filozof Umberto Eco, koji je preminuo 19. februara ove godine (rođen je 5. januara 1932. godine) deli sa nama neka svoja viđenja o opstanku knjige u delu „Ovo nije kraj knjige“. Veliki italijanski pisac, esejista… »

VIDEO: Ovo je najbolji mobilni telefon na svetu

BizLife 24.02.2016
Najbolji mobilni telefon na svetu za 2015. godinu je Samsung Galaxy S6 edge, objavljeno je na Mobile World Congressu (MWC) u Barseloni. Najbolji mobilni telefon na svetu za 2015. godinu je Samsung Galaxy S6 edge, objavljeno je na Mobile World Congressu… »