Izvor: Blic arhiva vesti 24.02.2016

Bukti Migrantska Kriza: Potvrđeno pisanje "Blica": Sve službe bezbednosti u punoj pripravnosti

Blic 24.02.2016
Sve policijske službe i službe bezbednsoti u stanju su pripravnosti povodom migranstne krize, izjavio je danas ministar pravde Nikola selaković nakon sednice Biro za koordinaciju službi bezbednosti, čime su potvrđena i saznanja "Blica" o tome. On je… »

Vučić u Svilajncu: Ulažemo gde treba, ne vodimo računa o političkom profiterstvu

Blic 24.02.2016
Program rekonstrukcije škola i ambulanti u Srbiji počela je danas u Svilajncu, a premijer Aleksandar Vučić poručio je da će biti obnovljeni svi objekti svuda gde je to zaista potrebno bez obzira na stranačku pripadnost vlasti u lokalnim… »

Ponovo TUČA MIGRANATA kod Glavne autobuske stanice

Blic 24.02.2016
U parku kod Glavne autobuske stanice, u blizini mesta gde je jutros izboden migrant iz Maroka, oko 17 sati ponovo je izbila je tuča. Naime, kako navode u MUP-u tuča je izblia između nekoliko ljudi iz za sada nepoznatih razloga. - U tuči nije bilo… »

Završena Obdukcija: Radnici ambasade nisu bili mučeni, nastradali su zbog bombardovanja

Blic 24.02.2016
Obdukcioni nalaz pokazao je da su radnici ambasade u Libiji Jovica Stepić i Slađana Stanković nastradali od posledica detonacije i da nisu mučeni, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković. Selaković je za B92 posle sednice Biroa za… »

Usvojeno: Kazne za roditelje koji ne budu vakcinisali decu do 150.000 dinara

Blic 24.02.2016
Roditelji ili staratelji koji ne budu vakcinisalil svoju decu biće kažnjeni od 30.000 do 150.000 dinara, predviđeno je Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koje je danas usvojila Skupština Srbije. Taj iznos platiće i oni koji u… »

Makedonija: Izbori pomereni za jun

Blic 24.02.2016
Sobranje Makedonije povuklo je u utorak desetak minuta pre ponoći odluku o samoraspuštanju i održavanju vanrednih parlamentarnih izbora 24. aprila i pomerilo ih za 5. jun. Inicijativu o povlačenju odluke o samoraspuštanju skupštine podnele su… »

Putin razgovarao sa liderima Irana i Saudijske Arabije o konfliktu u Siriji

Blic 24.02.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa nekoliko osoba koje imaju ključnu ulogu u sirijskom konfliktu o najavljenom prekidu vatre, saopštio je Kremlj. On se jutros čuo sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom, a zatim i sa… »

AI: Srbija nije obezbedila međunarodnu zaštitu izbeglicama

Blic 24.02.2016
Organizacija Amnesti internešenel (AI) ocenila je da Srbija izbeglicama nije obezbedila odgovarajući pristup međunarodnoj zaštiti, da vlasti ograničavaju slobodu medija, da se sporazum o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova sporo primenjuje, kao i da… »

Putarina ipak neće poskupeti

Blic 24.02.2016
Vlada Srbije nije dala odobrenje Putevima Srbije da povećaju cene putarina za 10 odsto, potvrđeno je danas "Blicu". Kako je bilo najavljeno, novi cenovnik je trebalo da počne da se primenjuje od početka februara, čime bi korišćenje autoputa od… »

Tabaković: Kurs će biti stabilan dok sam ja guverner

Blic 24.02.2016
Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da je dinar stabilan i da nema razloga za brigu, a da je u poslednje tri godine dinar oslabio po procenat godišnje. - Nema razloga za brigu, zato što smo svi svesni da je… »