Izvor: e-Novine arhiva vesti 24.02.2016

Kazne za roditelje koji ne vakcinišu decu

e-Novine 24.02.2016
Usvojen zakon. Roditelji ili staratelji koji ne budu vakcinisalil svoju decu biće kažnjeni od 30.000 do 150.000 dinara, predviđeno je Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji je u sredu usvojila Skupština Srbije Taj iznos platiće i… »

Kina pojačava vojno prisustvo na spornim ostrvima

e-Novine 24.02.2016
Tenzije u Južnom kineskom moru. Uprkos ranijim obećanjima državnog vrha u Pekingu, Kina je na Paracelskim ostrvima, oko kojih se spori sa susednim zemljama, postavila eskadrilu borbenih aviona i superradar što će, prema mišljenju američkih vojnih… »

Konferencija o osnaživanju žena

e-Novine 24.02.2016
Rex: 25. i 26. februar. U Kulturnom centru Rex u Beogradu u četvrtak i petak, 25. i 26. rebruara biće održana konferencija na temu "Ekonomsko osnaživanje žena kao jedan od ključnih faktora prevencije i zaštite od nasilja prema ženama", a uvodno… »

Princ Čarls na Zapadnom Balkanu

e-Novine 24.02.2016
U znaku mira i pomirenja. Kako je objavljeno na sajtu princa Čarlsa, reč je o zvaničnim posetama Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Kosovu od 14. do 19. marta, a u cilju slavljenja mira, pomirenja, obnove i osnaživanja mladih Čarls i Kamila doputovaće… »

Sporazum o prekidu vatre u Siriji

e-Novine 24.02.2016
Dogovor Obame i Putina. U Vašingtonu je objavljeno da su američki predsednik Barak Obama i predsednik Ruske federacije Vladimir Putin razgovarali telefonom o sporazumu o prekidu vatre u Siriji i pitanjima od značaja za trenutno stanje na terenu… »

Lov na dobrovoljce u ISIS redovima

e-Novine 24.02.2016
Raspisane poternice. Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je u utorak da je reisu-l-ulema Husein Kavazović dobio pojačane mjere sigurnosne zaštite, nakon što mu je jedan pripadnik terorističke organizacije tzv. Islamske… »

Poslednja knjiga Umberta Eka

e-Novine 24.02.2016
"Papa Satan Aleppe" Poslednja knjiga velikog italijanskog književnika Umberta Eka, preminulog u petak u Milanu u 85. godini, biće izdata u petak u Italiji, saopštila je njegova izdavačka kuća Nave di Tezeo, a prenosi britanski “The Guardian”… »

Dodik se od istrage krije iza porodice

e-Novine 24.02.2016
Leleci i vapaji: Tužilaštvo BiH i SIPA skupljaju dokaze. U sumanutoj ispovedi, uspaničen, pokušavao je biti i duhovit predlažući nadležnim da povede istragu i protiv troje njegovih unučadi i još dvoje koji se trebaju tek roditi. Priznao je i da… »

Živila pička!

e-Novine 24.02.2016
Nešto na temu maskuliniteta. Slobodna novinarka Barbara Matejčić napisala je ovaj tekst za književni časopis Sarajevske sveske. Na svom Facebook profilu o tome je napisala: "Ovaj tekst mi baš znači: urednica Sarajevskih sveski me pitala da napišem… »

Clint se klinom izbija

e-Novine 24.02.2016
Tihomir Orešković. Ja sam možda jedini premijer u regiji koji je i investitor, zato kad s njima pričam, ja ih i razumijem. Oni koji su fanovi Clinta Eastwooda znat će - vidio sam good, bad i ugly. Predsjednik Vlade Hrvatske predstavlja "Proračun… »