Izvor: Ekapija/Ekonomija arhiva vesti 24.02.2016

APR otklanja smetnje u prijemu finansijskih izveštaja

Ekapija 24.02.2016
foto: Bloomua/shutterstock.com Iako je ovih dana bilo zastoja zbog velikog opterećenja, informacioni sistem za sastavljanje i dostavljanje elektronskih finansijskih izveštaja za 2015. godinu radi. - Do jutros je primljeno 37.000 izveštaja, a u 90%… »

Dušan Perović najbolji preduzetnik 2015. godine u Srbiji

Ekapija 24.02.2016
Dušan Perović D ušan Perović, vlasnik kompanije "Termovent - Komerc d.o.o." dobitnik je prestižnog priznanja "EY Preduzetnik godine" koju međunarodna revizorsko - konsultantska kompanija EY ("Ernst&Young") dodeljuje već četvrtu godinu za redom, a… »

EPS nije nadležan za oslobađanje od TV takse

Ekapija 24.02.2016
foto: Tomislav Pinter/shutterstock.com Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" (EPS) saopštilo je u sredu (24. februara 2016. godine) da nije nadležno za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis i da bi za ostvarivanje ovog prava… »

Ruski poslovni klub organizovao posetu turističke agencije "Ventus" Srbiji

Ekapija 24.02.2016
Menadžment turističke agencija "Ventus" iz Podmoskovlja u organizaciji Ruskog poslovnog kluba posetio je Srbiju. Tokom petodnevne posete organizovani su pregovori sa menadžmentom Prolom i Lukovske banje, "MK Mountain Resort"-om na Kopaoniku, hotelom… »

Raspisan konkurs za izradu idejnog rešenja pijace u Somboru

Ekapija 24.02.2016
foto: Anna Dickie/shutterstock.com JP "Direkcija za izgradnju Grada Sombora" objavila je konkurs za izradu idejnog rešenja višenamenskog objekta - nove pijace u Somboru. Cilj konkursa je da se prikupe najbolja projektna rešenja radi daljeg definisanja… »

"Mars" povlači deo "snickers" čokoladica i sa tržišta Srbije

Ekapija 24.02.2016
Kompanija "Mars Chocolate" kao meru predostrožnosti povlači sa tržišta Srbije proizvod koji je proizveden u Holandiji zbog mogućnosti prisustva plastike u tom proizvodu. "Mars South Central Europe - Predstavništvo Beograd" preventivno povlači… »

Slobodan Cvetković, direktor "Novosadskog sajma" - Unapređenjem usluga i inovacijama privlačimo nove izlagače i posetioce

Ekapija 24.02.2016
Slobodan Cvetković Sajmovi su ogledalo privrede, a ekonomska kriza u određenoj meri jeste uticala na obim i kvalitet manifestacija koje priređujemo. Ipak, može se uočiti da su pojedine oblasti pogođene ekonomskom krizom u manjoj meri, kakav je… »

Banca Intesa i "Generali" predstavili "Agroprotekt kredit" - Zajam i osiguranje poljoprivredne proizvodnje u jednom proizvodu

Ekapija 24.02.2016
Banca Intesa, u saradnji sa kompanijom "Generali Osiguranje Srbija" i KfW Razvojnom bankom Nemačke, razvila je "Agroprotekt kredit", jedinstveni proizvod na tržištu namenjen finansiranju poljoprivredne proizvodnje sa integrisanom polisom osiguranja… »

Sistem opozicije ključna novina Nacrta novog Zakona o žigovima

Ekapija 24.02.2016
foto: NotarYES/shutterstock.com Pravna zaštita žigova trenutno je u Srbiji regulisana važećim Zakonom o žigovima ("Službeni glasnik Republike Srbije", br. 104/09 i 10/13). Uvidevši potrebu da se domaći propisi dodatno prilagode i harmonizuju sa… »

Izgradnja fabrike "Mei Ta" u Bariču počinje u martu 2016. - Posao za 1.400 radnika

Ekapija 24.02.2016
foto: Beoinfo Izgradnja kineske fabrike "Mei Ta", koja se bavi proizvodnjom automobilskih delova i motora, i u kojoj bi trebalo da bude zaposleno 1.400 radnika, počeće 19. marta, najavio je danas u Obrenovcu gradonačelnik Beograda Siniša Mali, prenosi… »