Izvor: EurActiv arhiva vesti 24.02.2016

Izbori u Makedoniji odloženi za jun

EurActiv 24.02.2016
Sobranje Makedonije povuklo je 23. februara desetak minuta pre ponoći odluku o samoraspuštanju i održavanju vanrednih parlamentarnih izbora 24. aprila i pomerilo ih za 5. jun. Do toga je došlo nakon što je opozicija zapretila bojkotom izbora zbog… »

I Srbiju i EU Amnesti kritikuje zbog izbeglica

EurActiv 24.02.2016
Međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel (AI) ocenila je da Srbija izbeglicama nije obezbedila odgovarajući pristup međunarodnoj zaštiti, da vlasti ograničavaju slobodu medija, da se sporazum o normalizaciji odnosa… »

Epilog korupcijske afere u EP

EurActiv 24.02.2016
Bivši rumunski poslanik u Evropskom parlamentu Adrijan Severi osuđen je na tri godine i tri meseca zatvora zbog korupcije pošto je pristao da u zamenu za naknadu utiče na donošenje evropskih zakona. Severina (61) i još dva tadašnja poslanika u… »

Mađarska planira referendum o kvotama za izbeglice

EurActiv 24.02.2016
Mađarska će organizovati referendum na kome će se građani izjasniti o evropskom planu za raspodelu izbeglica među članicama EU, saopštio je 24. februara mađarski premijer Viktor Orban. Mađarske vlasti se protive tom planu od samog početka. Plan… »

Ciklus predavanja o Srbiji i Evropi u EU Info centru

EurActiv 24.02.2016
EU Info centar počinje seriju akademskih predavanja od četvrtka, 25. februara, u svojim novim prostorijama u Beogradu (Kralja Milana 7). Prvo predavanje, koje će održati profesor Filozofskog fakulteta Vlada Stanković na temu "Evropa – istorija i… »