Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 24.02.2016

SAD: Nema dokaza da su Srbi ubijeni u našem napadu

Glas Amerike 24.02.2016
Portparol Pentagona Džef Dejvis saopštio je da američki Sekretarijat za odbranu nije dobio nikakve dokaze koji bi potkrepili tvrdnju su dva srpska taoca poginula u prošlonedeljnom američkom vazdušnom napadu u Libiji. Uz napomenu da su zvaničnici… »

Asad pristaje na primirje

Glas Amerike 24.02.2016
Sirijski predsednik Bašar al-Asad izjavio je da je spreman da podrži prekid vatre u svojoj ratom razorenoj zemlji, koji bi trebalo da stupi na snagu u subotu. Sirijska državna novinska agencija SANA prenosi da je Asad u telefonskom razgovoru rekao… »

Beč: Zemlje "balkanske rute" o migrantima

Glas Amerike 24.02.2016
U Beču je danas održana konferencija ministara spoljnih i unutrašnjih poslova o migrantskoj krizi, na kojoj su učestvovali predstavnici Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Srbije, Kosova, BiH, Crne Gore, Makedonije i Albanije, dok predstavnici Grčke nisu… »

Sednica bez opozicije, protesti ispred skupštine

Glas Amerike 24.02.2016
Skupština Kosova zasedala je danas bez poslanika opozicije. Isptovremeno ispred zgrada Skupštine i Vlade Kosova od juče predstavnici opozicije i njihove pristalice protestuju tražeći raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Iako su najavili… »

Orban najavljuje referendum o migrantima

Glas Amerike 24.02.2016
Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je na održavanje referenduma o obaveznik kvotama Evropske unije za migrante i izbeglice. Obraćajući se parlamentu Orban je ponovio da Brisel nema pravo da “prekraja evropski kuturni i verski identitet” I dodao… »

Sejbo: Evropa na opasnoj vetrometini

Glas Amerike 24.02.2016
Evropska unija, koju mnogi ističu kao izuzetan presedan izgradnje političkih institucija bez primene sile, nalazi se na ključnoj raskrsnici, kaže Stiven Sejbo, izvršni direktor Transatlantske akademije Nemačkog Maršalovog fonda u Vašingtonu. Kriza… »

U borbi protiv zika virusa naučnici koncentrisani na komarce

Glas Amerike 24.02.2016
Komarci ponovo napadaju. Pojava zika virusa je samo najnovija epidemija koju prenose ti insekti, ali istraživači uzvraćaju novim načinima za njihovu kontrolu. Edes egipti (aedes aegypti), komarac koji prenosi žutu groznicu je prilično zaslužan za… »

"Lajk" dobio društvo

Glas Amerike 24.02.2016
Umesto dosadašnjeg “lajka” – sada je na raspolaganju veći raspon animiranih reakcija na tuđe statuse, kao što su “srećan”, “tužan”, “haha” ili “volim”. Opcija “lajk” koja je postala simbol Fejsbuka, i dalje je tu. Kompanija… »

AI: Globalni napad na ljudska prava

Glas Amerike 24.02.2016
Organizacija “Amnesti internešenal” saopštila je da se globalna situacija, kada je reč o ljudskim pravima, pogoršala u 2015. godini; Balkan suočen sa velikim brojem migranata, napadima na novinare. Sistemi, stvoreni da zaštite osnovna prava su… »

Stavridis: Zapad je prijatelj Srbije

Glas Amerike 24.02.2016
Bivši komandant NATO snaga u Evropi govori o daljem proširenju NATO-a na prostoru Zapadnog Balkana. Ekskluzivni intervju za Glas Amerike, admiral Džejms Stavridis, bivši komandant NATO snaga u Evropi, počeo je sa odgovorom na pitanje da li zapadna… »