Izvor: Južne vesti arhiva vesti 24.02.2016

"Socijala" bez zakonom propisanog popusta na struju

Južne vesti 24.02.2016
Niš Iako na to imaju zakonsko pravo, oko 10.000 Nišlija koji su "na socijali" ili primaju dečji dodatak, u januaru nisu dobili popust na račun za struju, odnosno besplatne kilovat-sate koji im sleduju prema Uredbi o energetski zaštićenom kupcu. Do… »

Dugo čekaju nove organe zbog premalo donora

Južne vesti 24.02.2016
Niš Hoće li sa organom koji otkazuje dočekati sledeći dan ono je zbog čega strepe mnogi pacijenti u Srbiji i Nišu. Transplantaciju jetre, bubrega, pluća ili srca dočekalo bi njih mnogo više kada bi Srbija, koja je na dnu evropske lestvice po… »

U Vranju napravljena torta "za biznismene"

Južne vesti 24.02.2016
Vranje Fotografija rođendanske torte ukrašene pištoljima, novčanicama od 500 evra, figurama golišavih devojaka i crnom limuzinom širi se internetom. Zbog informacije da je poznati vranjski biznismen Goran Tasić Gokče prošle nedelje proslavio baš… »

Kaznu za parkiranje platio novčićima (video)

Južne vesti 24.02.2016
Niš Službenica niškog "Parking servisa" pomalo je bila zatečena kada je jedan mladić odlučio da kaznu od 900 dinara plati u metalnom novcu. Celu proceduru plaćanja i brojanja novčića je snimao neko od njegovih prijatelja, a zatim to okačio na… »

Fudbalski savez Nišavskog okruga dobio novog predsednika

Južne vesti 24.02.2016
Aleksinac Doljevac Žitoradja Na nedavno održanim izborima u Fudbalskom savezu Nišavskog okruga za predsednika je izabran prvi čovek Fudbalskog kluba Pukovac Miloš Mitrović. Mitrović, koji je 10 godina u svetu fudbala, kaže da je njegov cilj… »

Košarkaši Konstantina stupili u štrajk

Južne vesti 24.02.2016
Niš Četvrtu sezonu zaredom košarkaši niškog Konstantina stupili su u štrajk. Ove sezone duguju im se 4 plate, a dok im ne budu isplaćene dve zarade neće trenirati, ali će igrati utakmice. Ovo je četvrta sezona u nizu kako na odlične rezultate i… »

Novi protest Udruženja stanara i istrajavanje u zahtevima

Južne vesti 24.02.2016
Niš Nišlije koje su nezadovoljne politikom gradskih vlasti, kao i cenama i uslovima grejanja, mogu se pridružiti niškom Udruženju stanara koje sutra 25. februara u 17 sati nastavlja sa mirnim protestnim šetnjama od Parka Svetog Save do Gradske… »

Iz Niša predlog o osnivanju institucije zaštitnika preduzetnika

Južne vesti 24.02.2016
Niš Grupa niških preduzetnika osmislila je instituciju takozvanog zaštitnika preduzetnika koji bi, kako objašnjavaju, bio spona između preduzetnika i republičkih i lokalnih institucija, a predlog o osnivanju ovog nezavisnog tela uputili su premijeru… »

Kup Radivoja Koraća 2016 u slikama

Južne vesti 24.02.2016
Niš Beskompromisna borba, nervoza, tenzija, slavlje, radost, tuga, pirotehnika, gromoglasno navijanje, 96 košarkaša, 8 trenera, isto toliko ekipa i samo jedan pobednik - samo su delić onoga što je obeležilo ovogodišnji Kup Radivoja Koraća… »

Humanitarna predstava za mališana obolelog od raka

Južne vesti 24.02.2016
Aleksinac U sredu 24. februara od 20 sati, u Aleksinačkom amaterskom pozorištu biće odigrana “Pokondirena tikva”, a sav prihod od ulaznica biće doniran porodici 4-godišnjeg Mihajla iz okoline Aleksinca koji boluje od retkog oblika raka. Kako… »