Izvor: Kurir arhiva vesti 24.02.2016

Nema Evropskog Rešenja Za Izbeglice: Grčka žrtvovana, stvorena balkansko-austrijska koalicija

Kurir 24.02.2016
Balkanske zemlje i Austrija se zatvaraju, Grčka je izolovana. U Evropi se ponovo bore svi protiv svih. Spor pokazuje svu nemoć EU u izbegličkoj krizi, piše za Dojče vele analitičar Bernd Rigert. Balkanska konferencija u Beču, koja je održana bez… »

Vučić: Srbija voli sebe, vojno je neutralna i to ljubomorno čuva

Kurir 24.02.2016
SVILAJNAC - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija ostati vojno neutralna, da je njena politka jasna i nedvosmislena, da se ona nalazi na evropskom putu, ali da želi da ima veoma dobru saradnju sa Ruskom Federacijom. On je… »

Radonjić Ostaje Trener Zvezde: Čović tvrdi da crveno-beli nisu državni projekat

Kurir 24.02.2016
Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović pružio je podršku treneru Dejanu Radonjiću posle lošeg izdanja u Kupu Radivoja Koraća i poručio da razni udari sa strane neće narušiti klub. "Jedino što je tačno da smo izgubili od Partizana, sve… »

(Video) Sevnuo Nož U Centru Bg: Migrant izboden u parku preko puta Autobuske stanice

Kurir 24.02.2016
BEOGRAD - U sukobu grupe migranata u parku kod Autobuske stanice, nožem je povređen jedan od njih, rečeno je u Hitnoj pomoći. Grupa Marokanaca izbola je jednog Alžirca kod štanda UNHCR, da je on teško povređen i da ozbiljno krvari. Portparol Hitne… »

Selaković: Jovica i Slađana stradali od detonacije, nisu mučeni

Kurir 24.02.2016
BEOGRAD - Obdukcioni nalaz pokazao je da su radnici ambasade u Libiji Jovica Stepić i Slađana Stanković nastradali od posledica detonacije i da nisu mučeni, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković. Selaković je za B92 posle sednice Biroa… »

Sada I Zvanično: Kazne za roditelje koji ne vakcinišu decu do 150.000 dinara

Kurir 24.02.2016
BEOGRAD - Roditelji ili staratelji koji ne budu vakcinisalil svoju decu biće kažnjeni od 30.000 do 150.000 dinara, predviđeno je Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koje je danas usvojila Skupština Srbije. Taj iznos platiće i oni… »

Nikola Gruevski: Odluku o datumu izbora donosi predsednik

Kurir 24.02.2016
Šef vladajuće stranke VMRO-DPMNE komentarisao je odluku Sobranja o pomeranju parlamentarnih izbora. Nikola Gruevski je potvrdio da je postignut kompromis o pomeranju parlamentarnih izbora za 5. jun, ali kaže da će konačnu odluku o tome doneti… »

Pentagon Negira Odgovornost: Srpski državljani nisu poginuli u bombardovanju u Sabrati

Kurir 24.02.2016
Prema navodima srpskih zvaničnika, službenici ambasade Srbije u Libiji Sladjana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u petak. VAŠINGTON - Pentagon je danas saopštio da dvoje… »

Asad Telefonirao Putinu: Spremni smo za primirje!

Kurir 24.02.2016
Sirijski predsednik Bašar Asad preneo je danas ruskom kolegi Vladimiru Putinu spremnost vlade u Damasku da poštuje sporazum o prekidu neprijateljstava, koji su usaglasili Moskva i Vašington, saopštio je Kremlj. Putin i Asad su se, u telefonskom… »

Amnesti Internešenal: Beograd se bori s izbeglicama, Priština odlaže sporazume

Kurir 24.02.2016
Beograd se bori sa ogromnim brojem izbeglica koje su ušle u zemlju, Prišština odlažže primenu briselskih sporazuma, konstatuje Amnesti internešenel u najnovijem izveštaju. U Srbiju je tokom 2015. godine ušlo preko 600.000 izbeglica i migranata… »