Izvor: N1 Info arhiva vesti 24.02.2016

Vojska će se uključiti u osiguranje bezbednosti zemlje

N1 Info 24.02.2016
Biro za koordinaciju službi bezbednosti preporučio je danas predsedniku Srbije da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, kako bi zemlja podigla kapacitete za odgovor na migrantsku krizu i sve složeniju situaciju u regionu, izjavio je ministar… »

Čović: Pokazaćemo ko je državni projekat

N1 Info 24.02.2016
Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović stao je u odbranu trenera Dejana Radonjića koji je pod udarom javnosti nakon poraza od Partizana u polufinalu Kupa Koraća. Čović je usput istakao da će klub na kraju sezone odgovoriti na napade "sa strane"… »

Autopsijom utvrđeno da su diplomate stradale u bombardovanju

N1 Info 24.02.2016
Dodatna obdukcija tela službenika Ambasade Srbije Slađane Stanković i Jovice Stepića, ubijenih u Libiji, obavljena je po hitnom postupku na Vojno medicinskoj akademiju. Autopsijom je potvrđeno da su službenici ambasade Srbije u Libiji poginuli su od… »

Makedonski parlament pomerio izbore za jun

N1 Info 24.02.2016
Sobranje Makedonije povuklo je u utorak desetak minuta pre ponoći odluku o samoraspuštanju i održavanju vanrednih parlamentarnih izbora 24. aprila i pomerilo ih za 5. jun. Inicijativu o povlačenju odluke o samoraspuštanju skupštine podnele su… »

Pentagon: Srbi verovatno nisu žrtve našeg bombardovanja

N1 Info 24.02.2016
Pentagon je u sredu saopštio da dvoje srpskih državljana koji su stradali prošle nedelje u Libiji verovatno nisu poginuli u američkom bombardovanju u petak čija je meta bio vođa Islamske države u toj zemlji. "Informacije koje za sada imamo ne… »

Tabaković: Dok sam ja guverner kurs će biti stabilan

N1 Info 24.02.2016
Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da je dinar stabilan i da nema razloga za brigu, a da je u poslednje tri godine dinar oslabio po procenat godišnje. "Nema razloga za brigu, zato što smo svi svesni da je stabilnost… »

U Hrvatskoj i dalje diskriminacija Srba i Roma

N1 Info 24.02.2016
U Hrvatskoj i dalje traje diskriminacija Srba i Roma, navodi se u poslednjem izveštaju organizacije Amnesti Internešnel (Amnesty International), prenela je agencija Hina. Proslava vojno-policijske operacije Oluja u kojoj je 200.000 Srba pobeglo iz… »

Šabić: Građani, nemate obavezu da primite aktivistu stranke

N1 Info 24.02.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić podsetio je da je više puta upozoravao javnost da razne aktivnosti političkih stranaka u vidu poseta aktivista mnogi građani doživljavaju kao uznemiravanje… »

Glavašu ukinut poslanički imunitet

N1 Info 24.02.2016
Mandatno-imunitetska komisija hrvatskog Sabora ukinula je danas imunitet Branimiru Glavašu. Odluka je doneta jednoglasno i bez rasprave. Glavašu je imunitet ukinut zbog vođenja krivičnog postupka za ratne zločie nad srpskim civilima u Osijeku… »

Komunalna policija: Ubuduće radimo po zakonu

N1 Info 24.02.2016
Komunalna policija Beograda obavestila je zaštitnika građana da je uvažila 32 njegove preporuke upućene posle "nepravilnog i nezakonitog postupanja komunalne policije" prema ekipi Istinomera. Komunalna policija u odgovoru ombudsmanu kaže da će… »