Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 24.02.2016

LIDL planira da u Srbiji otvori još 20 marketa

Nova ekonomija 24.02.2016
LIDL već ima prodavnicu u Smederevu Nemački trgovinski lanac Lidl izgradiće u Srbiji ove i naredne godine 20 maloprodajnih objekata, koji će biti otvoreni 2017. godine. Predstavnici Lidla kažu da je prvi maloprodajni objekat ovog trgovinskog lanca… »

Tabaković:Dok sam ja guvernerka, dinar će biti stabilan

Nova ekonomija 24.02.2016
Jorgovanka Tabaković guvernerka Narodne banke Srbije Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da je dinar stabilan i da nema razloga za brigu, a da je u poslednje tri godine dinar oslabio po procenat godišnje. "Nema… »

Vlada Srbije zasad nije dala odobrenje da putarina poskupi

Nova ekonomija 24.02.2016
Putevi Srbije traže povećanje cena putarine Vlada Srbije nije dala odobrenje Putevima Srbije da povećaju cene putarina za 10 odsto. Kako je bilo najavljeno, novi cenovnik je trebalo da počne da se primenjuje od početka februara, čime bi korišćenje… »

Mars povlači seriju Snickers čokoladica sa tržišta Srbije

Nova ekonomija 24.02.2016
Iz Srbije se povlači samo snikers četvoropak Kompanija Mars će, iz predostrožnosti, povući sa tržišta Srbije proizvod koji je proizveden u Holandiji (Veghel) zbog mogućnosti prisustva plastike u tom proizvodu. Kako se navodi u saopštenju… »

APR otklanja smetnje u aplikaciji za unos izveštaja

Nova ekonomija 24.02.2016
APR ime tehničke smetnje i usporenost u radu sistema Agencija za privredne registre (APR) Srbije saopštila je da preduzima sve da otkloni odredjene tehničke smetnje i usporenost u radu informacionog sistema prijema, a pre svega potpisivanja… »

U 2014. godini NIS imao dobit od 14,6 milijardi dinara

Nova ekonomija 24.02.2016
NIS ostvario dobit iako je cena nafte pala "Iako su finansijski pokazatelji niži nego 2014. godine, oni su znatno viši od planiranih za 2015, uzimajući u obzir pad cena sirove nafte", ističe se saopštenju. Neto dobit NIS-a u 2014. godini bila je 27,8… »

Radnici Fijat krajslera na prinudnom odmoru do 7. marta zbog manjka posla

Nova ekonomija 24.02.2016
Smanjena potraznja automobila u Srbiji Oko 3.000 radnika kompanije "Fijat krajsler" iz Kragujevca neće raditi od danas do 7. marta zbog nedostatka posla, rekao je predsednik Samostalnog sindikata te kompanije Zoran Marković. Marković je rekao da je… »

Peking pretekao Njujork po broju milijardera

Nova ekonomija 24.02.2016
Peking pun bogataša Glavni grad Kine svrgnuo je Njujork s prvog mesta na listi gradova u kojima živi najviše milijardera. Samo tokom prošle godine, Peking se mogao pohvaliti sa 32 nova milijardera, time povećavši broj građana sa više od devet nula… »

Potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Južne Koreje

Nova ekonomija 24.02.2016
Ministarka Zorana Mihajlovic i ambasador Južne Koreje Dohun Li su danas potpisali ugovor Ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Južne Koreje u Srbiji, Dohun Li, potpisali su sporazum o vazdušnom… »

Srbija kineskoj kompaniji daje 28.000 evra za jedno novo radno mesto!

Nova ekonomija 24.02.2016
Kineska firma neće plaćati PDV, carine, takse jer je u slobodnoj zoni Obrenovca Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će sredinom marta u Bariču početi izgradnja fabrike kineske kompanije "Mei Ta", koja se bavi proizvodnjom… »