Izvor: Novi magazin arhiva vesti 24.02.2016

Stefanović: Bez Grčke nema rešenja

Novi magazin 24.02.2016
On je, pred današnju konferenciju u Beču o migrantima na Zapadnom Balkanu, ocenio da su učešćem predstavnika Grčke mogli da se izbegnu nesporazumi. Naime, Grčka je uložila diplomatski protest zbog toga što nije pozvana na skup kojem prisustvuju… »

Vučić: Obnavljamo gde treba, bez političkog profiterstva

Novi magazin 24.02.2016
Program rekonstrukcije škola i ambulanti u Srbiji počeo je danas u Svilajncu, a premijer Aleksandar Vučić poručio je da će vlada obnavljati škole i bolnice svuda gde je to zaista potrebno i bez obzira na stranačku strukturu lokalnih vlasti… »

Ponovo tuča migranta kod Glavne autobuske stanice

Novi magazin 24.02.2016
Do tuče je došlo u Karađorđevoj ulici iz za sada nepoznatih razloga, rečeno je Tanjugu u MUP-u. U Policiji su naglasili da u tuči nije bilo povređenih, a još uvek se ne zan ni koliko je osoba u tom incidentu učestvovalo.… »

SAD i dalje odbacuju odgovornost za smrt srpskih državljana

Novi magazin 24.02.2016
"Informacije koje za sada imamo ne podržavaju tvrdnju Beograda da su dvoje Srba poginuli u bombardovanju", rekao je portparol Pentagona Džef Dejvis. On je rekao da bi tela dve žrtve, muškarca i žene, čije slike su prenete preko društvenih mreža… »

Putin razgovarao sa liderima Irana i Saudijske Arabije o konfliktu u Siriji

Novi magazin 24.02.2016
Kako se navodi, Putin razgovarao jutros sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom, a zatim i sa liderima Irana i Saudijske Arabije. Putin i predsednik Irana Hasan Rohani razgovarali su o prekidu vatre u Siriji, ističući "značaj dalje saradnje između… »

AI: Kosovska opozicija odlaže primenu briselskog sporazuma

Novi magazin 24.02.2016
AI u izveštaju o Kosovu, objavljenom posebno u okviru dela o Srbiji, navodi da je potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju "otvorilo put za članstvo Kosova u Evropskoj uniji", ali dodaje da je Kosovu opet odbijena vizna liberalizacija. AI… »

Tabaković: Dinar je stabilan

Novi magazin 24.02.2016
"Nema razloga za brigu, zato što smo svi svesni da je stabilnost dinara glavno sidro makroekonomske stabilnosti...Kurs će biti stabilan dok sam ja guverner i dok god imamo takve devizne rezerve, kako imamo," rekla je Tabaković na televiziji Pink. Na… »

Novosti: Putarina neće poskupeti

Novi magazin 24.02.2016
Kako je bilo najavljeno, novi cenovnik je trebalo da počne da se primenjuje od početka februara, čime bi korišćenje autoputa od Beograda do Niša vozači umesto 730 dinar plaćali 800 dinara. Nadzorni odbor preduzeća Putevi Srbije uputio je taj… »

Đoković u četvrtfinalu turnira u Dubaiju

Novi magazin 24.02.2016
U njihovom prvom međusobnom duelu Đoković je do trijumfa došao posle 65 minuta igre. Prvi nosilac na turnir u Dubaiju od početka meča kontrolisao je situaciju na terenu. Tunižanin se u oba seta mučio na svoje servise, dok na Đokovićeve nije… »

Država traži zakonski način da pomogne Nenadu Pavloviću

Novi magazin 24.02.2016
Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara šta će država učiniti da bi pomogla mladiću Nenadu Pavloviću, koji boluje od teške bolesti krvi i ne može da dođe do leka koji mu je potreban, rekao da su troškovi za lekove veoma visoki, ali da to… »