Izvor: OK radio arhiva vesti 24.02.2016

Država odustala od poskupljenja putarina

OK radio 24.02.2016
Preduzeće "Putevi Srbije" nije dobilo dozvolu vlade Srbije za korekciju cena na naplatnim rampama. Nije odobreno povećanje od 10 odsto koje je trebalo da se primenjuje od februara. Vlada Srbije nije dala zeleno svetlo "Putevima Srbije" da cene uvećaju… »

ANTIĆ: Zvanično je samo ono što ja kažem!

OK radio 24.02.2016
Povodom informacije o mogućim koalicijama SPS-a na predstojećim lokalnim izborima, oštro je reagovao gradonačelnik Vranja i predsednik lokalnog SPS-a Zoran Antić. Antić je insistirao na činjenici da je on jedini validni izvor iz SPS-a u Vranju od… »

Poginuo motociklista

OK radio 24.02.2016
Vranje - Tridesetpetogodišnji muškarac Jonuz Jonuzi iz Nesalca kod Bujanovca poginuo je u saobraćajnoj nezgodi, koja se dogodila u utorak oko 16:15, na državnom putu Bujanovac - Končulj, u ovom selu. Prema navodima iz Policijske uprave Vranje, do… »

NI: Socijala bez popusta za struju

OK radio 24.02.2016
Iako na to imaju zakonsko pravo, oko 10.000 Nišlija koji su "na socijali" ili primaju dečji dodatak, u januaru nisu dobili popust na račun za struju, odnosno besplatne kilovat-sate koji im sleduju prema Uredbi o energetski zaštićenom kupcu. Do… »

NI: Popisali pogrebno vozilo

OK radio 24.02.2016
Postupajući po presudama radnika za neisplaćene zarade, ivršitelji su popisali imovinu JKP "Gorica" među kojima se našlo i pogrebno vozilo sa Novog groblja. Račun "Gorice" trenutno je u blokodi zbog duga većeg od 70 miliona dinara, a ukoliko ne… »

NI: Ležao mrtav od Božića?

OK radio 24.02.2016
Vatrogasci i lekari Hitne pomoći zatekli su u stanu u Ulici Hajduk Veljka beživotno telo Nišlije P.T. (65) za kojeg se sumnja da je preminuo pre mesec i po dana, pišu beogradski mediji. Prema rečima komšija iz zgrade, čovek je živeo sam a… »

65. medijski monitoring ANEM-a

OK radio 24.02.2016
Organizacija ANEM objavila je novi, 65. po redu monitoring medijske scene u Srbiji. U Izveštaju je obrađeno: •Sloboda izražavanja – 5 odabranih slučajeva pritisaka na novinare i medije u ovom periodu: na ekipu Istinomera, ekipu mreže Krik… »

Monitoring medijske scene u Srbiji

OK radio 24.02.2016
U Beogradu je objavljen je 66. Monitoring medijske scene u Srbiji. Kratak sadržaj: •Sloboda izražavanja – analizirani slučajevi: ugrožavanje sigurnosti novinarke „Blica” Milice Ivanović, nova „intervencija” Komunalne policije prema… »

67. medijski monitoring ANEM-a

OK radio 24.02.2016
Organizacija ANEM objavila je novi, 67. po redu monitoring medijske scene u Srbiji. U Izveštaju je obrađeno: •Sloboda izražavanja – seksistički skandal ministra odbrane, ocene međunarodnih organizacija o stanju medijskih sloboda u Srbiji i… »

Od izbeglica zaradili 6 milijardi dolara

OK radio 24.02.2016
Europol je objavio da su krijumčari ljudi u prošloj godini zaradili između tri i šest milijardi dolara od izbeglica, uzimajući većinom novac od njih samih ili od njihove rodbine širom sveta. Kako navodi Rojters, do ovih podataka je Europol došao… »