Izvor: Press arhiva vesti 24.02.2016

Stefanović: Bez Grčke nema rešenja

Press 24.02.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, poručio je da nijedna država Balkana neće zatvoriti granice za migrante ako to ne učine Nemačka ili Austrija i dodao da bez Grčke nema zajedničkog rešenja za izbegličku krizu. On je, pred… »

Lidl ove i naredne godine otvara 20 maloprodajnih objekata

Press 24.02.2016
Predstavnici kompanije Lidl su danas, na sastanku sa premijerom Aleksandrom Vučićem, najavili da će ove i naredne godine u Srbiji izgraditi još 20 maloprodajnih objekata, Premijer Vučić je sa predstavnicima kompanije Lidl razgovarao o njihovim… »

Radonjić: Očekujem reakciju i pravo lice protiv Efesa

Press 24.02.2016
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić, rekao je danas da ekipa mora da pokaže reakciju posle neuspeha u Kupu Radivoja Koraća i pokaže pravo lice protiv Efesa u Evroligi. "Pokušaćemo u ovih par dana da se adaptiramo na halu u Vršcu. Čeka… »

Izboden migrant na autobuskoj stanici u Beogradu

Press 24.02.2016
U sukobu grupe migranta u parku kod beogradske autobuske stanice, nožem je povređen jedan od njih, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. Mediji prenose da je grupa Marokanaca izbola jednog Alžirca kod štanda UNHCR-a, da je on teško povređen i da… »

NBA skauti dolaze u Vršac na meč Zvezda - Efes

Press 24.02.2016
Utakmici između Crvene zvezde i Efesa u Top16 fazi Evrolige prisustvovaće brojni skauti iz NBA lige kako bi na delu videli talentovane košarkaške dva tima. Kako su naveli iz Crvene zvezde, svoj dolazak u Vršac potvrdili su skauti i operativci… »

Usvojen Zakon o javnim preduzećima

Press 24.02.2016
Direktori javnih preduzeća u Srbiji biraće se na javnom konkursu i neće moća da budu partijski funkcioneri, predviđeno je Zakonom o javnim preduzećima, koji je danas usvojen u Skupštini Srbije. Usvojeni zakon još predviđa da direktora javnog… »

Gruevski: Odluku o datumu izbora donosi predsednik

Press 24.02.2016
Šef vladajuće stranke VMRO-DPMNE Nikola Gruevski izjavio je danas da konačnu odluku o datumu održanja vanrednih parlamentarnih izbora u Makedoniji donosi predsednik te zemlje Đorđe Ivanov. Gruevski je istakao da je postignnut kompromis o pomeranju… »

Beograd se "bori" s izbeglicama, Priština odlaže sporazume

Press 24.02.2016
Beograd se "bori" sa ogromnim brojem izbeglica koje su ušle u zemlju, Priština odlaže primenu briselskih sporazuma, konstatuje Amnesti internešenel u najnovijem izveštaju. U Srbiju je tokom 2015. godine ušlo preko 600.000 izbeglica i migranata, koji… »

Pronađena olupina aviona sa 23 putnika, nema preživelih

Press 24.02.2016
Zvaničnici Nepala saopštili su da je pronađena olupina malog putničkog aviona u kome su bile 23 osobe i da nema preživelih. Avion je rano jutros nestao na zapadu zemlje. "Pronađena je olupina aviona koji je potpuno izgoreo", izjavio je za AFP… »

Dačić: Srbija nema mnogo manevarskog prostora

Press 24.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, istakao je danas u Beču da Srbija, kao zemlja koja se nalazi između članica EU iz kojih dolaze migranti i onih u koje žele da odu, u upravljanju migracionim tokovima kroz našu zemlju nema mnogo manevarskog… »