Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 24.02.2016

Otvoren novi prodajni objekat "Nikom auta"

RT Kragujevac 24.02.2016
Prodajno-servisni objekat kompanije "Nikom automobili" danas je svečano otvoren. Zbog svoje veličine i opremljenosti, spada u najveće i najmodernije objekte ovog tipa u jugoistočnoj Evropi. Otvaranju prodajno-servisnog objekta kompanije "Nikom auto"… »

Hitno zatvoriti deponiju u Opornici!

RT Kragujevac 24.02.2016
Gradsko veće u senci zatražilo je danas da nadležnih u gradu da u najkraćem roku upute zahtev Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine za donošenje Odluke o hitnom zatvaranju deponije u Opornici, u cilju zaštite životne sredine i… »

''Pravi program za pravi uzrast"

RT Kragujevac 24.02.2016
Udruženje novinara Srbije zajedno sa Regulatornim telom za elektronske medije i kancelariojom UNICEF-a organizovalo je u Kragujevcu skup na kome su predstavnici medija iz cele Srbije razgovarali o primeni novog sistema označavanja televizijskih programa… »

Veća ulaganja u obrazovanje

RT Kragujevac 24.02.2016
Ukupna ulaganja države u sve nivoe obrazovanja u Kragujevcu u 2015. i 2016. godini iznosiće oko 75 miliona dinara, što je deset miliona dinara manje od iznosa koji su kragujevačke obrazovne ustanove dobile u periodu od 2010. do 2014. godine, rekao je… »

Modernizacija postrojenja u Cvetojevcu

RT Kragujevac 24.02.2016
Javno-komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija'' namerava da sa projektom revitalizacije, povećanja kapaciteta i potpune modernizacije. Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Cvetojevcu konkuriše za bespovratna sredstva kod… »

ASA nagradila redovne platiše

RT Kragujevac 24.02.2016
U želji da se oduži korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze, kompanija ASA je i ove godine nagradila svoje najurednije platiše. Među onima koji redovno plaćaju odnošenje smeća dvoje najsrećnijih u opštinama Topola i Rača dobilo je… »

Premijera ''Basne iz senke'' u PZD

RT Kragujevac 24.02.2016
Predstava ''Basne iz senke'', u režiji Biserke Kolevske, u Pozorištu za decu Kragujevac premijerno će biti izvedena u sredu, 2. marta od 18 časova. U predstavi igraju Darija Nešić, Milomir Rakić, Miloš Milovanović i Vladimir Đoković… »

Mediji i dijalog Beograda i Prištine

RT Kragujevac 24.02.2016
Normalizacija odnosa Srbije i Kosova i sprovođenje Briselskog sporazuma bila je tema okrugog stola koji je u Kragujevcu organizovao Centar za praktičnu politiku iz Beograda. Predstavljena su i istraživanja o izveštavanju medija sa Kosova na srpskom… »

Kazne roditeljima koji ne vakcinišu decu

RT Kragujevac 24.02.2016
Novi zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti podseća da je vakcinacija obavezna. Kazne za neposlušne roditelje biće od 30.000 do 150.000 dinara. Direktor Instituta "Milan Jovanović Batut" Dragan Ilić kaže da će pre upisa u školu deca… »

Vakcinom protiv raka grlića materice

RT Kragujevac 24.02.2016
Pilot projekat dobrovoljnog vakcinisanja protiv HPV virusa koji uzrokuje infekcije genitalnog sistema, realizovaće se u tri okruga, medju kojima je i Šumadijski. Kako saznajemo u Institutu za javno zdravlje u Kragujevcu, najpre će se organizovati… »