Izvor: RTS arhiva vesti 24.02.2016

Stefanović: Protok izbeglica zavisi od Austrije i Nemačke

RTS 24.02.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas u Beču da zabrinjava činjenica da ni godinu dana od početka migrantske krize Evropa nema jedinstven, principijelan i sveobuhvatan pristup tom problemu, te ocenio da će kriza po svemu… »

Vučić: Srbija voli sebe

RTS 24.02.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da će Srbija ostati vojno neutralna i da je njena politika jasna i nedvosmislena. Aleksandar Vučić je istakao da se Srbija nalazi na evropskom putu, ali da želi da ima veoma dobru saradnju sa Ruskom… »

Čović: Radonjić ima podršku, pravo lice protiv Efesa

RTS 24.02.2016
Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović pružio je podršku treneru Dejanu Radonjiću posle lošeg izdanja u Kupu Radivoja Koraća i poručio da razni udari sa strane neće narušiti klub. Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao da… »

Nova tuča migranata kod autobuske stanice u Beogradu

RTS 24.02.2016
U parku kod Glavne autobuske stanice oko 17 časova ponovo se dogodila tuča među migrantima, u blizini mesta gde je jutros izboden migrant iz Maroka, saznaje RTS. Do tuče je došlo u Karađorđevoj ulici iz za sada nepoznatih razloga, potvrđeno je… »

Selaković: Srpski državljani stradali od detonacije, nisu mučeni

RTS 24.02.2016
Obdukcioni nalaz je pokazao da su radnici ambasade u Libiji Jovica Stepić i Slađana Stanković nastradali od posledica detonacije i da nisu mučeni, izjavio je ministar pravde Nikola Selaković. Selaković je posle sednice Biroa za koordinaciju službi… »

Vakcinacija dece, od izbora do obaveze

RTS 24.02.2016
I po novom zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, vakcinacija je obavezna, ali će kazne za neposlušne roditelje sada biti veće. Prošle godine podneto je 267 prijava protiv roditelja koji su odbili da vakcinišu dete, a nema podataka… »

Makedonija, Sobranje pomerilo izbore na 5. jun

RTS 24.02.2016
Skupština Makedonije odlučila je pred ponoć da nove parlamentarne izbore pomeri za 5. jun. Poslanici su sa 83 glasa "za" i tri "protiv", odlučili da izmene raniju odluku o raspuštanju Sobranja i održavanju vanrednih parlamentarnih izbora 24. aprila… »

SAD odbacuje odgovornost za smrt srpskih diplomata

RTS 24.02.2016
Pentagon je saopštio da dvoje srpskih državljana koji su stradali prošle nedelje u Libiji verovatno nisu poginuli u američkom bombardovanju čija je meta bio vođa Islamske države u toj zemlji. "Informacije koje za sada imamo ne podržavaju" tvrdnju… »

Putin sa liderima Irana i Saudijske Arabije o konfliktu u Siriji

RTS 24.02.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa nekoliko osoba koje imaju ključnu ulogu u sirijskom konfliktu o najavljenom prekidu vatre, saopštio je Kremlj. Putin je razgovarao sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom, a zatim i sa… »

Amnesti: Migranti u Srbiji bez adekvatne međunarodne zaštite

RTS 24.02.2016
Srbija izbeglicama nije obezbedila odgovarajući pristup međunarodnoj zaštiti, navodi se u godišnjem izveštaju Amnesti internešenela. Piše i da srpske vlasti ograničavaju slobodu medija, da se ratni zločini sporo procesuiraju, kao i da se zločini… »