Izvor: RTS arhiva vesti 24.02.2016

Stefanović: Protok izbeglica zavisi od Austrije i Nemačke

RTS 24.02.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas u Beču da zabrinjava činjenica da ni godinu dana od početka migrantske krize Evropa nema jedinstven, principijelan i sveobuhvatan pristup tom problemu, te ocenio da će kriza po svemu… »

"Lidl" gradi u Srbiji 20 objekata do kraja 2017.

RTS 24.02.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima kompanije "Lidl" o njihovim planovima za izgradnju distributivnog centra i prvih dvadeset maloprodajnih objekata u Srbiji i zahvalio im na ukazanom poverenju, želji da izgrade… »

Čović: Radonjić ima podršku, pravo lice protiv Efesa

RTS 24.02.2016
Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović pružio je podršku treneru Dejanu Radonjiću posle lošeg izdanja u Kupu Radivoja Koraća i poručio da razni udari sa strane neće narušiti klub. Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao da… »

Nova tuča migranata kod autobuske stanice u Beogradu

RTS 24.02.2016
U parku kod Glavne autobuske stanice oko 17 časova ponovo se dogodila tuča među migrantima, u blizini mesta gde je jutros izboden migrant iz Maroka, saznaje RTS. Do tuče je došlo u Karađorđevoj ulici iz za sada nepoznatih razloga, potvrđeno je… »

Selaković: Srpski državljani stradali od detonacije, nisu mučeni

RTS 24.02.2016
Obdukcioni nalaz je pokazao da su radnici ambasade u Libiji Jovica Stepić i Slađana Stanković nastradali od posledica detonacije i da nisu mučeni, izjavio je ministar pravde Nikola Selaković. Selaković je posle sednice Biroa za koordinaciju službi… »

Usvojen zakon o zaštiti od zaraznih bolesti, kazne za roditelje koje ne vakcinišu decu

RTS 24.02.2016
Poslanici republičkog parlamenta usvojili su Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji predviđa kažnjavanje roditelja ukoliko ne vakcinišu svoju decu. Izglasani su i zakoni o javnim preduzećima, dragocenim metalima i Železari… »

Makedonija, Sobranje pomerilo izbore na 5. jun

RTS 24.02.2016
Skupština Makedonije odlučila je pred ponoć da nove parlamentarne izbore pomeri za 5. jun. Poslanici su sa 83 glasa "za" i tri "protiv", odlučili da izmene raniju odluku o raspuštanju Sobranja i održavanju vanrednih parlamentarnih izbora 24. aprila… »

SAD odbacuje odgovornost za smrt srpskih diplomata

RTS 24.02.2016
Pentagon je saopštio da dvoje srpskih državljana koji su stradali prošle nedelje u Libiji verovatno nisu poginuli u američkom bombardovanju čija je meta bio vođa Islamske države u toj zemlji. "Informacije koje za sada imamo ne podržavaju" tvrdnju… »

Putin sa liderima Irana i Saudijske Arabije o konfliktu u Siriji

RTS 24.02.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa nekoliko osoba koje imaju ključnu ulogu u sirijskom konfliktu o najavljenom prekidu vatre, saopštio je Kremlj. Vladimir Putin je razgovarao sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom, a zatim… »

Amnesti: Migranti u Srbiji bez adekvatne međunarodne zaštite

RTS 24.02.2016
Srbija izbeglicama nije obezbedila odgovarajući pristup međunarodnoj zaštiti, navodi se u godišnjem izveštaju Amnesti internešenela. Piše i da srpske vlasti ograničavaju slobodu medija, da se ratni zločini sporo procesuiraju, kao i da se zločini… »