Izvor: RTV arhiva vesti 24.02.2016

Dačić: Migrante zadržati što bliže zemlji porekla

RTV 24.02.2016
BEČ - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić založio se danas u Beču za jedinstven stav EU u rešavanju izbegličke krize i ocenio da je "jedino održivo rešenje da se migranti i izbeglice zadrže što bliže njihovoj zemlji porekla". "Na taj način bi… »

Lidl otvara 20 maloprodajnih objekata

RTV 24.02.2016
BEOGRAD - Predstavnici kompanije Lidl su danas, na sastanku sa premijerom Aleksandrom Vučićem, najavili da će ove i naredne godine u Srbiji izgraditi 20 maloprodajnih objekata. Premijer Vučić je sa predstavnicima kompanije Lidl razgovarao o njihovim… »

Izboden migrant u Beogradu

RTV 24.02.2016
BEOGRAD - U sukobu grupe migranta u parku kod beogradske autobuske stanice, nožem je povređen jedan od njih, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. Mediji prenose da je grupa Marokanaca izbola jednog Alžirca kod štanda UNHCR-a, da je on teško povređen… »

Srpski državljani stradali od detonacije nisu mučeni

RTV 24.02.2016
BEOGRAD - Obdukcioni nalaz pokazao je da su radnici ambasade u Libiji Jovica Stepić i Slađana Stanković nastradali od posledica detonacije i da nisu mučeni, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković. 365. Selaković je za B92 posle sednice… »

Kazne roditeljima za odbijanje vakcine

RTV 24.02.2016
BEOGRAD - Roditelji ili staratelji koji ne budu vakcinisalil svoju decu biće kažnjeni od 30.000 do 150.000 dinara, predviđeno je Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koje je danas usvojila Skupština Srbije. Taj iznos platiće i oni… »

Sobranje pomerilo izbore na 5. jun

RTV 24.02.2016
SKOPLJE - Makedonska skupština odlučila je da nove parlamentarne izbore pomeri za 5. jun. Poslanici su sinoć sa 83 glasa "za" i tri "protiv", odlučili da izmene raniju odluku o raspuštanju Sobranja i održavanju vanrednih parlamentarnih izbora 24… »

Asad: Spremnost za sporazum o prekidu vatre u Siriji

RTV 24.02.2016
DAMASK - Sirijski predsednik Bašar el Asad potvrdio je danas u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom spremnost da podrži primenu sporazuma o prekidu neprijateljstva u Siriji, prenosi sirijska novinska agencija SANA. Primirje… »

AI: Srbija ograničava medije

RTV 24.02.2016
LONDON - Organizacija Amnesti internešenel (AI) ocenila je da Srbija izbeglicama nije obezbedila odgovarajući pristup međunarodnoj zaštiti, da vlasti ograničavaju slobodu medija, da se sporazum o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova sporo primenjuje… »

Pronađena olupina aviona sa 23 putnika

RTV 24.02.2016
KATMANDU - Zvaničnici Nepala saopštili su da je pronađena olupina malog putničkog aviona u kome su bile 23 osobe i da nema preživelih. Avion je rano jutros nestao na zapadu zemlje. "Pronađena je olupina aviona koji je potpuno izgoreo", izjavio je za… »

Lončar sa Nenadom Pavlovićem

RTV 24.02.2016
BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastaće se danas sa Nenadom Pavlovićem, mladićem koji boluje od teške bolesti krvi, a koji se snimkom na Jutjubu obratio državnom vrhu Srbije, posle čega je reagovao i premijer Aleksandar Vučić. "Ja sam… »