Izvor: SEEbiz arhiva vesti 24.02.2016

Sve srpske službe bezbednosti u punoj pripravnosti zbog migrantske krize

SEEbiz 24.02.2016
BEOGRAD - Sve policijske službe i službe bezbednosti u stanju su pripravnosti povodom migrantske krize, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković nakon sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. On je dodao i da će Biro predložiti… »

Lidl najavljuje gradnju 20 trgovina u Srbiji

SEEbiz 24.02.2016
BEOGRAD - Nemački trgovinski lanac Lidl izgradiće u Srbiji ove i naredne godine 20 maloprodajnih objekata, saopštila je danas Vlada Srbije nakon sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima te kompanije. Predstavnici Lidla su… »

Tabaković: Dinar je stabilan, nema razloga za brigu

SEEbiz 24.02.2016
BEOGRAD - Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da je dinar stabilan i da nema razloga za brigu, a da je u poslednje tri godine dinar oslabio po procenat godišnje. "Nema razloga za brigu, zato što smo svi svesni… »

Mihajlović: U Železnicama višak najmanje 2.000 ljudi

SEEbiz 24.02.2016
BEOGRAD - Proces reformisanja u Železnicama sprovodi se uspešno, a on će podrazumevati i sistematizaciju, odnosno manji broj ljudi, kaže ministarka Zorana Mihajlović. Kako je istakla, reč je o više od 2.000 ljudi. "Krenuli smo u reformisanje… »

Svetska banka: Srbija unapređuje administraciju nadležnu za zemljište i nekretnine

SEEbiz 24.02.2016
BEOGRAD - Predstavnici Svetske banke su zadovoljni kako se u Srbiji sporovodi projekat unapređenja administracije nadležne za zemljište i nekretnine, finansiran iz kredita te finansijske institucije ukupne vrednosti 36,2 miliona evra, saopštilo je… »

NIS gotovo prepolovio neto dobit u 2015.

SEEbiz 24.02.2016
BEOGRAD - Naftna industrija Srbije (NIS) imala je u 2015. godini neto dobit od 14,6 milijardi dinara što je gotovo upola manje nego 2014. godine i na nju su u najvećoj meri uticali pad cena nafte na svetskom tržištu od gotovo 50 odsto i negativni… »

Nepal: Strahuje se da su u padu putničkog aviona poginule 23 osobe

SEEbiz 24.02.2016
KATMANDU - U padu putničkog zrakoplova u središnjem Nepalu strahuje se da je poginulo svih 20 putnika i 3 člana posade, priopćila je policija u srijedu. Zrakoplov Tara Air letio je iz Pokare u Džomson. Spasilačke ekipe pretražuju područje sela… »

Amnesty: U Hrvatskoj i dalje diskriminacija Srba i Roma, zemlja se bori s izbjegličkim valom

SEEbiz 24.02.2016
ZAGREB - U Hrvatskoj i dalje traje diskriminacija Srba i Roma, navodi se u godišnjem izvješću Amnesty Internationala u kojem se napominje da se prošle godine zemlja borila s problemom velikog broja izbjeglica i migranata. Proslava vojno-redarstvene… »

Trump osvojio predizbore u Nevadi

SEEbiz 24.02.2016
LOS ANGELES - Kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju u Sjedinjenim Državama Donald Trump osvojio je u utorak navečer po lokalnom vremenu predizbore u saveznoj državi Nevadi, pokazuju projekcije koje je objavila tv mreža CNN, čime je… »

Zika virus: SAD ispituje 14 mogućih slučajeva prijenosa seksualnim putem

SEEbiz 24.02.2016
NEW YORK - Američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) priopćio je da ispituje 14 novih izvješća o mogućem prijenosu virusa zika seksualnim putem. Prema navodima CDC-a, među njima su i slučajevi u koje su uključene i trudnice, prenosi BBC. Ovo… »